yandex

Dünya Türkiyeʹdeki yerel seçimleri böyle gördü

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.04.2019 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3428+ kez okundu.
 

Dünya Türkiyeʹdeki yerel seçimleri böyle gördü

Dünyanın önde gelen haber ve TV kanalları, Türkiye'de yapılan 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi. İşte öne çıkan haber ve TV kanallarının attıkları manşetler ve özetleri; Euronews Türkiye yerel seçimleri: Erdoğan başkenti kaybetti, İstanbul'u da kaybetmek üzere Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iktidardaki AK Parti'nin başkent Ankara'nın kontrolünü yirmi yıl sonra ilk kez bir yerel seçimde kaybetti. İstanbul'da da kaybettiği öngörülmesi üzerine ağır bir darbe aldı. The Guardian Erdoğan’ın partisi yerel seçimlerde Ankara’yı kaybetti AKP'nin yenilgisi başkent Ankara üzerindeki 25 yıllık egemenliğin sona ermesi ve ülke genelinde şok dalgaları göndermesine sebep oldu. BBC Erdoğan'ın başarısızlığı, partisi başkenti kaybetti Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisi, yerel seçimlerde başkent Ankara’nın kontrolünü 16 yıllık iktidarı sonrası kaybetti. YSK başkanı, muhalefet partisi CHP'nin İstanbul yarışında da önde olduğunu söylüyor. The Independent Erdoğan’ın partisi İstanbul ve Ankara’yı kaybetme yolunda ilerliyor Türkiye’nin muhalefet partisi CHP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) küçük bir oy farkıyla, büyük bir potansiyele sahip İstanbul’un belediye başkanlığını almaya çok yakın duruyor. Washington Post Türkiye’nin muhalefeti Ankara’da zafer kazanmaya hazırlanıyor ve Erdoğan’a darbe indirdiler Türkiye'nin ana muhalefet partisi Ankara'da ve yerel seçimlerdeki bazı diğer şehirlerde belediye başkanlığı yarışlarını kazanmaya kararlı görünüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin adayları için yaptığı kampanyalar seçmenlerin gerisinde kaldı.   Kaynak:milligazete.com

Dünyanın önde gelen haber ve TV kanalları, Türkiye'de yapılan 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi.

İşte öne çıkan haber ve TV kanallarının attıkları manşetler ve özetleri;

Euronews

Türkiye yerel seçimleri: Erdoğan başkenti kaybetti, İstanbul'u da kaybetmek üzere

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iktidardaki AK Parti'nin başkent Ankara'nın kontrolünü yirmi yıl sonra ilk kez bir yerel seçimde kaybetti. İstanbul'da da kaybettiği öngörülmesi üzerine ağır bir darbe aldı.

The Guardian

Erdoğan’ın partisi yerel seçimlerde Ankara’yı kaybetti

AKP'nin yenilgisi başkent Ankara üzerindeki 25 yıllık egemenliğin sona ermesi ve ülke genelinde şok dalgaları göndermesine sebep oldu.

BBC

Erdoğan'ın başarısızlığı, partisi başkenti kaybetti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisi, yerel seçimlerde başkent Ankara’nın kontrolünü 16 yıllık iktidarı sonrası kaybetti.

YSK başkanı, muhalefet partisi CHP'nin İstanbul yarışında da önde olduğunu söylüyor.

The Independent

Erdoğan’ın partisi İstanbul ve Ankara’yı kaybetme yolunda ilerliyor

Türkiye’nin muhalefet partisi CHP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) küçük bir oy farkıyla, büyük bir potansiyele sahip İstanbul’un belediye başkanlığını almaya çok yakın duruyor.

Washington Post

Türkiye’nin muhalefeti Ankara’da zafer kazanmaya hazırlanıyor ve Erdoğan’a darbe indirdiler

Türkiye'nin ana muhalefet partisi Ankara'da ve yerel seçimlerdeki bazı diğer şehirlerde belediye başkanlığı yarışlarını kazanmaya kararlı görünüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin adayları için yaptığı kampanyalar seçmenlerin gerisinde kaldı.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.