yandex

Droneʹu olanlar dikkat! Yeni yönetmelik geliyor

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.10.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2954+ kez okundu.
 

Droneʹu olanlar dikkat! Yeni yönetmelik geliyor

Bakanlık bünyesinde bulunan Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), önümüzdeki dönemde drone'ların kullanacağı frekanslarla ilgili çalışmalar yaparken, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de (SHGM) kayıt sistemiyle ilgili bazı değişiklikleri düzenleyecek. Buna göre mevcut yönetmelik kapsamında 500 gram ve üstü ağırlığındaki drone'ların e-Devlet üzerinden kayıt yapılması gerekirken, hazırlanacak yeni yönetmelikle 250 grama kadar düşürülecek. 250 gram ve üstü ağırlığındaki drone ile ilgili kayıtların takibiyle ilgili yeni bir sistem hazırlanırken, bandrol seçeneğinin de masaya yatırıldığı öğrenildi. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, bakanlık yetkililerince kabul görürse, kayıt işlemi, drone'u satın alan kullanıcının inisiyatifine bırakılmak yerine, televizyon ithalatında uygulanan TRT bandrolü gibi ithalatçıya getirilecek bandrol zorunluluğuyla yapılacak. Yeni yönetmelikte, şehirlerde drone uçurulabilecek alanlara ilişkin de düzenlemeler yapılacak.   Sportif ve hobi amaçlı kullanıma yönelik kentlerde serbest bölgeler belirlenecek ve kullanıcılar, herhangi bir kurumdan izin almaksızın bu bölgelerde drone uçurabilecek.   Kaynak:milligazete.com

Bakanlık bünyesinde bulunan Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), önümüzdeki dönemde drone'ların kullanacağı frekanslarla ilgili çalışmalar yaparken, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de (SHGM) kayıt sistemiyle ilgili bazı değişiklikleri düzenleyecek. Buna göre mevcut yönetmelik kapsamında 500 gram ve üstü ağırlığındaki drone'ların e-Devlet üzerinden kayıt yapılması gerekirken, hazırlanacak yeni yönetmelikle 250 grama kadar düşürülecek.

250 gram ve üstü ağırlığındaki drone ile ilgili kayıtların takibiyle ilgili yeni bir sistem hazırlanırken, bandrol seçeneğinin de masaya yatırıldığı öğrenildi. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, bakanlık yetkililerince kabul görürse, kayıt işlemi, drone'u satın alan kullanıcının inisiyatifine bırakılmak yerine, televizyon ithalatında uygulanan TRT bandrolü gibi ithalatçıya getirilecek bandrol zorunluluğuyla yapılacak. Yeni yönetmelikte, şehirlerde drone uçurulabilecek alanlara ilişkin de düzenlemeler yapılacak.

 

Sportif ve hobi amaçlı kullanıma yönelik kentlerde serbest bölgeler belirlenecek ve kullanıcılar, herhangi bir kurumdan izin almaksızın bu bölgelerde drone uçurabilecek.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.