yandex

Dolar kuru yeniden tırmanışta! Doların fiyatı artmaya devam edecek mi?

DÜNYA 26.03.2020 - 18:10, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 3071+ kez okundu.
 

Dolar kuru yeniden tırmanışta! Doların fiyatı artmaya devam edecek mi?

ABD Merkez Bankası’nın aldığı tüm önlemlere rağmen dolar kuru yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Teknik analiz uzmanı Murat R. Arslanoğlu son yaptığı analizi paylaştı.

Dünya üzerinde hızla yayılarak insanlığı tehdit eden Koronavirüs, finansal piyasaları da etkiledi. Geçtiğimiz haftalarda tüm para birimlerine karşı değer kazanan dolar kuru ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz oranlarını sıfılaması ve 700 milyar dolarlık parasal genişlemeye gideceğini açıklamasına rağmen sert  yükselişini sürdürdü. ABD'DEN PİYASAYA SINIRSIZ PARA Dolar kuru Türk Lirası karşısında 6.61 TL seviyesini civarındayken Fed çok radikal bir karar daha alarak sınırsız parasal genişlemeye gitti Kısa bir süre önce toplantı gününü beklemeden faizleri sıfırlayan, 700 milyar dolarlık hazine tahvili ve ipotek destekli menkul kıymet alımı yoluyla parasal genişleme yapacağını açıklayan Fed, dolar kurunu baskılayamayınca  salgınının ekonomik etkilerini azaltmak üzere sınırsız parasal genişleme kararı aldı.  Dolar kuru Fed tarafından alınan bu olağanüstü karar sonrası 6.61 lira seviyesinden 6.38 lira seviyesine kadar geri çekildi. Dolar kuru kısa bir süre sonra tekrar yükselişe geçti. DOLARIN YÜKSELİŞİ DEVAM EDECEK Mİ? Dünyada dolara olan talep Koronavirüs’ün de etkisiyle her geçen gün artarken oluşan talep karşısında yükselişin devam edeceği öngörülüyor. Teknik analiz uzmanı Murat Arslanoğlu twitter üzerinden tenik analiz çalışmasını paylaştı. Arslanoğlu’nun çalışmasına göre dolar kurunun kısa vade için 6.4132 lira seviyesinde iki günlük kapanışlar yapması halinde düşüşün devam edeceğini ileri sürüldü.  Arslanoğlu, şuan için orta ve uzun vadede dolar kurunun yükseliş trendi içinde olduğunu da belirtti.  DOLAR KURU GÜNCEL FİYATI ABD Merkez Bankası’nın peşpeşe aldığı kararlardan sonra dolar kuru bir miktar gerilese de yeniden yükselişe geçti. Dolar kuru şu sıralarda 6.50 lira seviyelerinde seyrediyor.
ABD Merkez Bankası’nın aldığı tüm önlemlere rağmen dolar kuru yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Teknik analiz uzmanı Murat R. Arslanoğlu son yaptığı analizi paylaştı.

Dünya üzerinde hızla yayılarak insanlığı tehdit eden Koronavirüs, finansal piyasaları da etkiledi. Geçtiğimiz haftalarda tüm para birimlerine karşı değer kazanan dolar kuru ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz oranlarını sıfılaması ve 700 milyar dolarlık parasal genişlemeye gideceğini açıklamasına rağmen sert  yükselişini sürdürdü.

ABD'DEN PİYASAYA SINIRSIZ PARA

Dolar kuru Türk Lirası karşısında 6.61 TL seviyesini civarındayken Fed çok radikal bir karar daha alarak sınırsız parasal genişlemeye gitti

Kısa bir süre önce toplantı gününü beklemeden faizleri sıfırlayan, 700 milyar dolarlık hazine tahvili ve ipotek destekli menkul kıymet alımı yoluyla parasal genişleme yapacağını açıklayan Fed, dolar kurunu baskılayamayınca  salgınının ekonomik etkilerini azaltmak üzere sınırsız parasal genişleme kararı aldı. 
Dolar kuru Fed tarafından alınan bu olağanüstü karar sonrası 6.61 lira seviyesinden 6.38 lira seviyesine kadar geri çekildi. Dolar kuru kısa bir süre sonra tekrar yükselişe geçti.

DOLARIN YÜKSELİŞİ DEVAM EDECEK Mİ?

Dünyada dolara olan talep Koronavirüs’ün de etkisiyle her geçen gün artarken oluşan talep karşısında yükselişin devam edeceği öngörülüyor.

Teknik analiz uzmanı Murat Arslanoğlu twitter üzerinden tenik analiz çalışmasını paylaştı. Arslanoğlu’nun çalışmasına göre dolar kurunun kısa vade için 6.4132 lira seviyesinde iki günlük kapanışlar yapması halinde düşüşün devam edeceğini ileri sürüldü.  Arslanoğlu, şuan için orta ve uzun vadede dolar kurunun yükseliş trendi içinde olduğunu da belirtti.

 DOLAR KURU GÜNCEL FİYATI

ABD Merkez Bankası’nın peşpeşe aldığı kararlardan sonra dolar kuru bir miktar gerilese de yeniden yükselişe geçti. Dolar kuru şu sıralarda 6.50 lira seviyelerinde seyrediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.