yandex

Diş hekimleri isyanda: Kazancımızdan fedakarlık yapıyoruz

KÜLTÜR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.10.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2038+ kez okundu.
 

Diş hekimleri isyanda: Kazancımızdan fedakarlık yapıyoruz

stanbul Diş Hekimleri Odası Başkanı Prof.Dr. Turhan Atalay, "Hekimlerimiz ücretleri düşürerek kendi kazançlarından fedakarlık ediyor. Biz hekimlik yapıyoruz, hastalarımızın sağlığı daha önemli” dedi. Diş Hekimleri, Türkiye’nin daha ucuzlamasıyla yurt dışından gelen hasta sayısının artmasına da dikkat çektiler. Avrupa da birçok bilimsel alanda çalışmalarda bulunan Diş Hekimi Eyüp Çelik de, "Avrupa’dan gelen hastalarımda artış söz konusu" dedi. Euro ve dolar kurundaki hareketlilik diş tedavisinde kullanılan döviz kuru üzerinden alınan malzemeleri de etkiledi. Diş hekimlerinin kullandığı yüzde 90’ı dövize endeksli malzemelerin lira bazlı fiyatları da büyük ölçüde yükseldi. Konuyla ilgili DHA’nın sorularını yanılayan Prof. Dr. Turhan Atalay, kur farkından dolayı diş hekimlerinin işinin zorlaştığını, euro ve dolar üzerinden alınan malzemelere rağmen çoğu diş hekiminin kazançlarından fedakarlık  yaparak fiyatlarını düşürdüğünü söyledi.   “Biz hekimlik yapıyoruz, hastalarımızın sağlığı daha önemli” Diş hekimlerinin dövizdeki artışa göre tedavi ücretlerini artırmadığını dile getiren Atalay, "Kuru sabitlemek mümkün değil" dedi ve ekledi: "Ancak, hekimlerin çoğu 400 euroya yapılan tedaviyi 300 euroya düşürüp kendi kazançlarından fedakarlık ediyor. "Geçen yıl başında euro 4.50 lira, dolar ise 3.50 lira civarındaydı; şu an dolar 6 lira, euro ise 7 lira civarında. Diş hekimleri, tedavi ücretlerini kesinlikle bu oranda artırmadı. "Biz hekimlik yapıyoruz, hastalarımızın sağlığı daha önemli diğer konular ise ikinci planda kalıyor. "Meslektaşlarımın büyük bölümü hastalarını düşünerek onların sıkıntıya düşmelerini engellemek için kur fiyatından artış yapmadılar. "Yani Euro’nun artması tedavi ücretlerini büyük ölçüde artırmadı." "Komisyon vatandaşımızı mağdur etmeyecektir" Prof. Dr. Turhan Atalay, ülkenin genel durumu itibariyle kurun yükselmesinin hasta sayısını da etkilemiş olabileceğini söyledi ve ekledi: "İnsanların genel ihtiyaç malzemelerini yüzde 50’ye yakın arttığını düşünürsek gelir düzeyi çok yüksek olmayan insanların diş hekimlerine gidip tedavi yaptırmaları zorlaştı tabii.   Kaynak:milligazete.com

stanbul Diş Hekimleri Odası Başkanı Prof.Dr. Turhan Atalay, "Hekimlerimiz ücretleri düşürerek kendi kazançlarından fedakarlık ediyor. Biz hekimlik yapıyoruz, hastalarımızın sağlığı daha önemli” dedi.

Diş Hekimleri, Türkiye’nin daha ucuzlamasıyla yurt dışından gelen hasta sayısının artmasına da dikkat çektiler. Avrupa da birçok bilimsel alanda çalışmalarda bulunan Diş Hekimi Eyüp Çelik de, "Avrupa’dan gelen hastalarımda artış söz konusu" dedi.

Euro ve dolar kurundaki hareketlilik diş tedavisinde kullanılan döviz kuru üzerinden alınan malzemeleri de etkiledi. Diş hekimlerinin kullandığı yüzde 90’ı dövize endeksli malzemelerin lira bazlı fiyatları da büyük ölçüde yükseldi.

Konuyla ilgili DHA’nın sorularını yanılayan Prof. Dr. Turhan Atalay, kur farkından dolayı diş hekimlerinin işinin zorlaştığını, euro ve dolar üzerinden alınan malzemelere rağmen çoğu diş hekiminin kazançlarından fedakarlık  yaparak fiyatlarını düşürdüğünü söyledi.

 

“Biz hekimlik yapıyoruz, hastalarımızın sağlığı daha önemli”

Diş hekimlerinin dövizdeki artışa göre tedavi ücretlerini artırmadığını dile getiren Atalay, "Kuru sabitlemek mümkün değil" dedi ve ekledi:

"Ancak, hekimlerin çoğu 400 euroya yapılan tedaviyi 300 euroya düşürüp kendi kazançlarından fedakarlık ediyor.

"Geçen yıl başında euro 4.50 lira, dolar ise 3.50 lira civarındaydı; şu an dolar 6 lira, euro ise 7 lira civarında. Diş hekimleri, tedavi ücretlerini kesinlikle bu oranda artırmadı.

"Biz hekimlik yapıyoruz, hastalarımızın sağlığı daha önemli diğer konular ise ikinci planda kalıyor.

"Meslektaşlarımın büyük bölümü hastalarını düşünerek onların sıkıntıya düşmelerini engellemek için kur fiyatından artış yapmadılar.

"Yani Euro’nun artması tedavi ücretlerini büyük ölçüde artırmadı."

"Komisyon vatandaşımızı mağdur etmeyecektir"

Prof. Dr. Turhan Atalay, ülkenin genel durumu itibariyle kurun yükselmesinin hasta sayısını da etkilemiş olabileceğini söyledi ve ekledi:

"İnsanların genel ihtiyaç malzemelerini yüzde 50’ye yakın arttığını düşünürsek gelir düzeyi çok yüksek olmayan insanların diş hekimlerine gidip tedavi yaptırmaları zorlaştı tabii.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.