yandex

Ders zili minik öğrenciler için çaldı

EĞİTİM (AA) - Anadolu Ajansı | 05.01.2015 - 11:03, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2973+ kez okundu.
 

Ders zili minik öğrenciler için çaldı

223 bin 97 okul öncesi eğitim ve 1 milyon 200 bin 165 ilkokul 1. sınıf öğrencisi, ilk gün heyecanını yaşıyor

İlkokul 1. sınıfa yeni kayıt yaptıran 1 milyon 200 bin 165 ilkokul öğrencisi ile okul öncesi eğitime başlayacak 223 bin 97 minik öğrenci ders başı yaptı.  Okul öncesi eğitim ve 1. sınıfa başlayan 45 bin öğrencinin dersbaşı yaptığı Antalya'da öğrenciler ilk derslerine aileleriyle girdi. Okul öncesi ve ilk okul 1. sınıf öğrencilerinin okula iyi bir başlangıç yapabilmeleri için uygulanan ''uyum programı'' kapsamında 45 binokul öncesi ve 1. sınıf öğrencisi Antalya'da ders baştı yaptı. Okul önlerinde ilk ders zili için bekleyen öğrenciler ve ailelerin oldukça heyecanlı olması dikkati çekti. İlk olarak sınıfları ve öğretmenleri belirlenen öğrenciler, ardından sınıflara girerek arkadaşları ve öğretmenleriyle tanıştı. Bazı öğrencilerin sırada anneleriyle birlikte oturması dikkati çekti. Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, AA muhabirine yaptığı açıklamada uyum programının yeni başlayan öğrenciler için oldukça faydalı olduğunu söyledi. Öğrencilerin bu program kapsamında 1 hafta önce eğitim ve öğretim yılına başladıklarını hatırlatan Gülay, programın amacının öğrencilerin sınıflara ve okula olan yabancılığının geçmesi ve diğer öğrenciler gelmeden önce eğitim hayatına alışmaları olduğunu ifade etti. Gülay, ailelere de bu sürede büyük görevler düştüğünü kaydetti. Gülay, öğrenci ve öğretmenlere yeni eğitim ve öğretim yılında başarı diledi.   Gaziantep'te de, okul öncesi eğitim ve 1. sınıfa başlayan 177 bin öğrenci ilk derse anne ve babalarıyla girdi. Okul önlerinde oldukça heyecanlı oldukları gözlenen minik öğrencileri aileleri yalnız bırakmadı. Anne ve babalarıyla sınıflarına geçen minik öğrenciler, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla tanıştı.  Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Mehmet Emin-Zekiye Üstünel İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Anne ve  babalara tavsiyelerde bulunan Yağcı, çocuklarlar sohbet etti. Kent genelinde 177 bin öğrenci ve 7 bin 557 öğretmenin ders başı yaptığını belirten Yağcı, eğitim ve öğretim döneminin "hayırlı olması" temennisinde bulundu.
223 bin 97 okul öncesi eğitim ve 1 milyon 200 bin 165 ilkokul 1. sınıf öğrencisi, ilk gün heyecanını yaşıyor

İlkokul 1. sınıfa yeni kayıt yaptıran 1 milyon 200 bin 165 ilkokul öğrencisi ile okul öncesi eğitime başlayacak 223 bin 97 minik öğrenci ders başı yaptı. 

Okul öncesi eğitim ve 1. sınıfa başlayan 45 bin öğrencinin dersbaşı yaptığı Antalya'da öğrenciler ilk derslerine aileleriyle girdi.

Okul öncesi ve ilk okul 1. sınıf öğrencilerinin okula iyi bir başlangıç yapabilmeleri için uygulanan ''uyum programı'' kapsamında 45 binokul öncesi ve 1. sınıf öğrencisi Antalya'da ders baştı yaptı.

Okul önlerinde ilk ders zili için bekleyen öğrenciler ve ailelerin oldukça heyecanlı olması dikkati çekti. İlk olarak sınıfları ve öğretmenleri belirlenen öğrenciler, ardından sınıflara girerek arkadaşları ve öğretmenleriyle tanıştı. Bazı öğrencilerin sırada anneleriyle birlikte oturması dikkati çekti.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, AA muhabirine yaptığı açıklamada uyum programının yeni başlayan öğrenciler için oldukça faydalı olduğunu söyledi. Öğrencilerin bu program kapsamında 1 hafta önce eğitim ve öğretim yılına başladıklarını hatırlatan Gülay, programın amacının öğrencilerin sınıflara ve okula olan yabancılığının geçmesi ve diğer öğrenciler gelmeden önce eğitim hayatına alışmaları olduğunu ifade etti. Gülay, ailelere de bu sürede büyük görevler düştüğünü kaydetti. Gülay, öğrenci ve öğretmenlere yeni eğitim ve öğretim yılında başarı diledi. 

 Gaziantep'te de, okul öncesi eğitim ve 1. sınıfa başlayan 177 bin öğrenci ilk derse anne ve babalarıyla girdi.

Okul önlerinde oldukça heyecanlı oldukları gözlenen minik öğrencileri aileleri yalnız bırakmadı. Anne ve babalarıyla sınıflarına geçen minik öğrenciler, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla tanıştı. 

Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Mehmet Emin-Zekiye Üstünel İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Anne ve  babalara tavsiyelerde bulunan Yağcı, çocuklarlar sohbet etti. Kent genelinde 177 bin öğrenci ve 7 bin 557 öğretmenin ders başı yaptığını belirten Yağcı, eğitim ve öğretim döneminin "hayırlı olması" temennisinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.