yandex

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Beyrut'ta

GÜNDEM (AA) - Anadolu Ajansı | 08.08.2020 - 11:45, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2512+ kez okundu.
 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Beyrut'ta

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temaslarda bulunacakları Beyrut'a ulaştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ı, Refik Hariri Havalimanında Lübnan Dışişleri Bakanı Charbel Wehbe, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl ile AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve büyükelçilik mensupları karşıladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da eşlik ettiği Oktay, 154 kişinin hayatını kaybettiği 6 bin kişinin yaralandığı patlamayla sarsılan Lübnan'da Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Meclis Başkanı Nebih Berri ve Başbakan Hassan Diyab ile görüşecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Beyrut'ta gazetecilere açıklamalarda bulunuyor. Oktay'ın açıklamalarının satır başları şöyle; Türkiye sonuna kadar Lübnan halkının yanındadır. Lübnan halkına başsağlığı dileklerimizi iletmek üzere buradayız. Biz ilk andan itibaren Türkiye olarak, arama kurtarma ekipleriyle Beyrut limanı'nda çalışmalara başladık ve ekipler çalışmalarına devam ediyorlar. Sahra hastanesi, AFAD, Kızılay ve TİKA'nın gıda yardımları ile Lübnan'da olduk. Bugün de tıbbi yardım malzemeleri ve solunum cihazları ile birlikte geldik. İlave ne tür desteklerde bulunabileceğimiz ile ilgili tekliflerimizi ilettik. Bunların arasında daha fazla, gıda ve tıbbi yardımlarda bulunabileceğimizi belirttik.  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, resmi görüşmelerin ardından patlamanın meydana geldiği limanı da ziyaret ederek AFAD ve Türk Kızılay ekiplerince yardım çalışmaları yürütülen bölgede incelemelerde bulunacak. Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti. Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, söz konusu patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 154'e yükseldiğini, yaralı sayısının da yaklaşık 5 bin olduğunu açıklamıştı. Beyrut Valisi Mervan Abbud da Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamanın yol açtığı zararın 10 ila 15 milyar doları aşabileceğini belirtmişti.  
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temaslarda bulunacakları Beyrut'a ulaştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ı, Refik Hariri Havalimanında Lübnan Dışişleri Bakanı Charbel Wehbe, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl ile AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve büyükelçilik mensupları karşıladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da eşlik ettiği Oktay, 154 kişinin hayatını kaybettiği 6 bin kişinin yaralandığı patlamayla sarsılan Lübnan'da Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Meclis Başkanı Nebih Berri ve Başbakan Hassan Diyab ile görüşecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Beyrut'ta gazetecilere açıklamalarda bulunuyor.

Oktay'ın açıklamalarının satır başları şöyle;

Türkiye sonuna kadar Lübnan halkının yanındadır. Lübnan halkına başsağlığı dileklerimizi iletmek üzere buradayız.

Biz ilk andan itibaren Türkiye olarak, arama kurtarma ekipleriyle Beyrut limanı'nda çalışmalara başladık ve ekipler çalışmalarına devam ediyorlar. Sahra hastanesi, AFAD, Kızılay ve TİKA'nın gıda yardımları ile Lübnan'da olduk.

Bugün de tıbbi yardım malzemeleri ve solunum cihazları ile birlikte geldik.

İlave ne tür desteklerde bulunabileceğimiz ile ilgili tekliflerimizi ilettik. Bunların arasında daha fazla, gıda ve tıbbi yardımlarda bulunabileceğimizi belirttik. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, resmi görüşmelerin ardından patlamanın meydana geldiği limanı da ziyaret ederek AFAD ve Türk Kızılay ekiplerince yardım çalışmaları yürütülen bölgede incelemelerde bulunacak.

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti.

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, söz konusu patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 154'e yükseldiğini, yaralı sayısının da yaklaşık 5 bin olduğunu açıklamıştı.

Beyrut Valisi Mervan Abbud da Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamanın yol açtığı zararın 10 ila 15 milyar doları aşabileceğini belirtmişti.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.