yandex

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütleri bilim yuvalarından büyük ölçüde silindi

SANAT (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.11.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2271+ kez okundu.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütleri bilim yuvalarından büyük ölçüde silindi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilim ve İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi açılışı ile Ziraat Bankası Kütüphanesi temel atma töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar: "Geleceğe dair beklentileri olan bir ülkeyiz" Biz kalemin kılıçtan üstün tutulduğu bir medeniyetin mensuplarıyız. İslam medeniyetinin alamet-i farikası nedir diye sorulursa ilk dile getirilecek özelliklerden birisi kitap ve kütüphane olacaktır. Biz geleceğe dair beklentileri olan bir ülkeyiz. 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisine girme hedefimiz var. "Terör örgütleri bilim yuvalarından büyük ölçüde silindi" Türkiye gibi kadim bir devletin ilmi çalışmalarda üst sırada bulunması şarttır. En büyük görev üniversitelere düşüyor. Ülkemiz son 16 yılda üniversitelerin özgürleşmesi konusunda başarılı bir imtihan vermiştir. Üniversitelerimiz kendilerini uzun yıllar esir eden statükocu anlayıştan uzaklaşmışlardır. Üniversitelerimizin kapıları artık millete açılmıştır. Terör örgütleri de bilim yuvalarından büyük ölçüde silinmiştir   Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik     "Vakit öldürülen değil, değerlendirilen yerler" Ülkemizin dört bir yanında hayata geçirmeye başladığımız millet kıraathanelerinin vakit öldürülen değil, değerlendirilen yerler olarak yepyeni bir vizyonu ortaya koyacağına inanıyorum. Fakat millet kütüphanelerinin bile ne olduğunu anlamayanlar var onu da söyleyeyim. Orada tuğla mı dizeceğiz diyenler var. Kıraathanenin manası ne anlamıyor. Fakat uygulama başladı. Şimdi her açılışı yaptığımızda orada üniversiteli öğrencilerimizi kitaplarının başında gördüğümüzde gurur duyuyorum. Bu şimdi yaygınlaşarak devam edecek. "Herkes burs istiyor, niye kredi istemiyorsun? Öğrencilerin bir sıkıntısı var. Herkes burs istiyor. Niye kredi istemiyorsun? Ödemede faiz de yok. Kredilerin ödemeleri kesinlikle iş sahibi olmadan yapılmıyor. Kaynak: TRT Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilim ve İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi açılışı ile Ziraat Bankası Kütüphanesi temel atma töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"Geleceğe dair beklentileri olan bir ülkeyiz"

Biz kalemin kılıçtan üstün tutulduğu bir medeniyetin mensuplarıyız. İslam medeniyetinin alamet-i farikası nedir diye sorulursa ilk dile getirilecek özelliklerden birisi kitap ve kütüphane olacaktır. Biz geleceğe dair beklentileri olan bir ülkeyiz. 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisine girme hedefimiz var.

"Terör örgütleri bilim yuvalarından büyük ölçüde silindi"

Türkiye gibi kadim bir devletin ilmi çalışmalarda üst sırada bulunması şarttır. En büyük görev üniversitelere düşüyor. Ülkemiz son 16 yılda üniversitelerin özgürleşmesi konusunda başarılı bir imtihan vermiştir. Üniversitelerimiz kendilerini uzun yıllar esir eden statükocu anlayıştan uzaklaşmışlardır. Üniversitelerimizin kapıları artık millete açılmıştır. Terör örgütleri de bilim yuvalarından büyük ölçüde silinmiştir

 

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik    

"Vakit öldürülen değil, değerlendirilen yerler"

Ülkemizin dört bir yanında hayata geçirmeye başladığımız millet kıraathanelerinin vakit öldürülen değil, değerlendirilen yerler olarak yepyeni bir vizyonu ortaya koyacağına inanıyorum. Fakat millet kütüphanelerinin bile ne olduğunu anlamayanlar var onu da söyleyeyim. Orada tuğla mı dizeceğiz diyenler var. Kıraathanenin manası ne anlamıyor. Fakat uygulama başladı. Şimdi her açılışı yaptığımızda orada üniversiteli öğrencilerimizi kitaplarının başında gördüğümüzde gurur duyuyorum. Bu şimdi yaygınlaşarak devam edecek.

"Herkes burs istiyor, niye kredi istemiyorsun?

Öğrencilerin bir sıkıntısı var. Herkes burs istiyor. Niye kredi istemiyorsun? Ödemede faiz de yok. Kredilerin ödemeleri kesinlikle iş sahibi olmadan yapılmıyor.

Kaynak: TRT Haber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.