yandex

Çocukların Sokakta Oyun Özlemi

TÜRKİYE 12.08.2019 - 23:02, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 4390+ kez okundu.
 

Çocukların Sokakta Oyun Özlemi

Hatice Çevik, "Sokak oyunları mutluluğumuzun kaynağıdır " dedi.

Kütahya'nın Aslanapa ilçesi Bezirgan köyünde bayram sebebiyle sokaklar çocuk sesleri ile eski halini aldı. Bezirgan köyünde yaşayan Mehmet Ali Çevik , Çocukların eskiden akşam yemeklerini yer yemez sokağa çıktıklarını belirterek, " Yaklaşık 85 yaşındayım. Bizim çocukluğumuz hepsi sokakta geçti. Eskiden çocuklar birbiri ile muhabbet sohbet ederdi. Şimdi çocuklar internet ve telefon başından kalkmıyor. Sosyal medya ve modern teknolojinin yaygın olmadığı zamanlarda çocuklar eğlence olarak sokaklarda saklambaç, sobe, yakartop, ip atlama gibi bir çok oyun oynardı. Unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarının sessizliği bayram sebebi ile bozuldu. Sokaklar eskisi gibi çocuk sesleri ile doldu " diye konuştu. Bayram sebebi ile köye arkadaşlarının geldiğini söyleyen Hatice Çevik, " Akşam yemekleri yedik ve eskisi gibi arkadaşlarımızda sokakta top oynamaya başladık. Arkadaşlarımızın çoğu farklı illerde yaşıyor. Hem muhabbet ediyor hem de anılarımıza bir yeni anı daha ekliyoruz. Akşama kadar akraba ziyareti yaptık. Şimdi ise oyun vakti. Şehirde sokak arası oyun çok fazla yok. Çünkü yeşil alanlar yerini binaya bıraktı. Köyler bu açıdan çok güzel. Köyde kendimi mutlu hissediyorum. İp atlıyor, maç yapıyor ve sobe oynuyoruz. Biz sokakta oyun oynamayı çok özledik " şeklinde konuştu. (Umahan öz)
Hatice Çevik, "Sokak oyunları mutluluğumuzun kaynağıdır " dedi.
Kütahya'nın Aslanapa ilçesi Bezirgan köyünde bayram sebebiyle sokaklar çocuk sesleri ile eski halini aldı. Bezirgan köyünde yaşayan Mehmet Ali Çevik , Çocukların eskiden akşam yemeklerini yer yemez sokağa çıktıklarını belirterek, " Yaklaşık 85 yaşındayım. Bizim çocukluğumuz hepsi sokakta geçti. Eskiden çocuklar birbiri ile muhabbet sohbet ederdi. Şimdi çocuklar internet ve telefon başından kalkmıyor. Sosyal medya ve modern teknolojinin yaygın olmadığı zamanlarda çocuklar eğlence olarak sokaklarda saklambaç, sobe, yakartop, ip atlama gibi bir çok oyun oynardı. Unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarının sessizliği bayram sebebi ile bozuldu. Sokaklar eskisi gibi çocuk sesleri ile doldu " diye konuştu.

Bayram sebebi ile köye arkadaşlarının geldiğini söyleyen Hatice Çevik, " Akşam yemekleri yedik ve eskisi gibi arkadaşlarımızda sokakta top oynamaya başladık. Arkadaşlarımızın çoğu farklı illerde yaşıyor. Hem muhabbet ediyor hem de anılarımıza bir yeni anı daha ekliyoruz. Akşama kadar akraba ziyareti yaptık. Şimdi ise oyun vakti. Şehirde sokak arası oyun çok fazla yok. Çünkü yeşil alanlar yerini binaya bıraktı. Köyler bu açıdan çok güzel. Köyde kendimi mutlu hissediyorum. İp atlıyor, maç yapıyor ve sobe oynuyoruz. Biz sokakta oyun oynamayı çok özledik " şeklinde konuştu. (Umahan öz)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.