yandex

ÇOBANLARDAN YAZ MESAİSİ

TÜRKİYE 18.07.2019 - 08:26, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 3048+ kez okundu.
 

ÇOBANLARDAN YAZ MESAİSİ

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte çobanlar hayvanlarını dağda otlatmaya başladı.

Havaların ısınması ile birlikte otların kuruduğunu bildiren Mehmet Öz, "Otlar ilkbaharda yeşil iken havalar ısınmaya başladıkça kurudu. Bizde hayvanları otlatmak için dağa götürüyoruz. Dağda meşe, diken çalısı ve orman alanındaki otlardan yiyorlar" diye konuştu.   TEMİZ HAVA BESİLİ HAYVAN   Hayvanları yazın dağda yatırdığını söyleyen Öz,  " Ben kışla dediğimiz bir oda ve hayvanları koyacak bir yer yaptım. Yazın eve hayvanları götürmüyorum. Kışla da yemeğimi yapıyor gece yarısına kadar hayvanları otlatmaya devam ediyorum. Hem temiz hava da yatıyorlar hem de süt veriminden et verimine kadar besleniyorlar. Hayvanlar özel ilgi ister. Ben hayvancılığı seviyorum. İnsanlar gibi onlarda ilgi ve alaka istiyor" ifadesini kullandı. (Umahan öz)
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte çobanlar hayvanlarını dağda otlatmaya başladı.

Havaların ısınması ile birlikte otların kuruduğunu bildiren Mehmet Öz, "Otlar ilkbaharda yeşil iken havalar ısınmaya başladıkça kurudu. Bizde hayvanları otlatmak için dağa götürüyoruz. Dağda meşe, diken çalısı ve orman alanındaki otlardan yiyorlar" diye konuştu.

 

TEMİZ HAVA BESİLİ HAYVAN

 

Hayvanları yazın dağda yatırdığını söyleyen Öz,  " Ben kışla dediğimiz bir oda ve hayvanları koyacak bir yer yaptım. Yazın eve hayvanları götürmüyorum. Kışla da yemeğimi yapıyor gece yarısına kadar hayvanları otlatmaya devam ediyorum. Hem temiz hava da yatıyorlar hem de süt veriminden et verimine kadar besleniyorlar. Hayvanlar özel ilgi ister. Ben hayvancılığı seviyorum. İnsanlar gibi onlarda ilgi ve alaka istiyor" ifadesini kullandı. (Umahan öz)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.