yandex

Çiftçinin Kârı yok zararı çok

TÜRKİYE (AA) - Anadolu Ajansı | 13.08.2019 - 21:41, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 3661+ kez okundu.
 

Çiftçinin Kârı yok zararı çok

Bezirgan köyü muhtarı Resul Baydar, " Bezirgan köyünde rekolte çok düşük. Çiftçinin kârından çok zararı var" dedi.

En son sezon Kütahya 6 yıldır biçerdöver işi ile uğraştığını dile getiren Emre Sayın, "Kütahya hasatta en son bölge. Verimin en az olduğu bölgelerden bir tanesi Aslanapa Bezirgan köyüdür. Mahsül bu yıl çok zayıf. Çiftçiye zararı çok fazla. Biçtiğin buğday, arpa biçer, mazot, gübre parasını karşılamıyor. 28 gündür burada biçim yapıyoruz. Ben bir biçerci olarak çiftçiye üzülüyorum. Çünkü ekilen mahsul çiftçiyi çok zarara uğratıyor. Bizimde zararımız çok fazla mazot ücreti çok pahalı. Ücretlerin 22 tl olmasından çiftçi biraz rahatsız ama bizim açımızdan bakılınca bizde zarardayız" diye konuştu. Mayıs ayında hasada başladığını belirten Sayın, " Biz ilk olarak sıcak yerlerde biçime başlıyoruz. Son sezon kütahya. Buradan sonra Konya ve çevrelerinde mısır, rezene, ayçiçeği hasadına başlayacağız. Hasadımız farklı illerde ocak ayına kadar farklı mahsul biçimi ile devam ediyor" şeklinde konuştu. Rekolte çok düşük seviyede Rekoltenin düşük seviyede olduğunu bildiren Bezirgan köyü muhtarı Resul Baydar, " Bu yıl buğday ve arpada rekolte orta seviyede demek isterdim ama çok düşük. Samanlar çok az çıkıyor. İki üç tarladan bir romörk saman çıkmıyor. Bugün hasadımız çok şükür köyümüzde sona ermiş durumda. Artık un öğütme ve tarla sürme işleri başlayacak. Çıkan ürüne de şükür hiç olmamasından daha iyidir. Ama çiftçinin zararı çok "diye kaydetti. (Umahan öz)  
Bezirgan köyü muhtarı Resul Baydar, " Bezirgan köyünde rekolte çok düşük. Çiftçinin kârından çok zararı var" dedi.

En son sezon Kütahya 6 yıldır biçerdöver işi ile uğraştığını dile getiren Emre Sayın, "Kütahya hasatta en son bölge. Verimin en az olduğu bölgelerden bir tanesi Aslanapa Bezirgan köyüdür. Mahsül bu yıl çok zayıf. Çiftçiye zararı çok fazla. Biçtiğin buğday, arpa biçer, mazot, gübre parasını karşılamıyor. 28 gündür burada biçim yapıyoruz. Ben bir biçerci olarak çiftçiye üzülüyorum. Çünkü ekilen mahsul çiftçiyi çok zarara uğratıyor. Bizimde zararımız çok fazla mazot ücreti çok pahalı. Ücretlerin 22 tl olmasından çiftçi biraz rahatsız ama bizim açımızdan bakılınca bizde zarardayız" diye konuştu.

Mayıs ayında hasada başladığını belirten Sayın, " Biz ilk olarak sıcak yerlerde biçime başlıyoruz. Son sezon kütahya. Buradan sonra Konya ve çevrelerinde mısır, rezene, ayçiçeği hasadına başlayacağız. Hasadımız farklı illerde ocak ayına kadar farklı mahsul biçimi ile devam ediyor" şeklinde konuştu. Rekolte çok düşük seviyede Rekoltenin düşük seviyede olduğunu bildiren Bezirgan köyü muhtarı Resul Baydar, " Bu yıl buğday ve arpada rekolte orta seviyede demek isterdim ama çok düşük. Samanlar çok az çıkıyor. İki üç tarladan bir romörk saman çıkmıyor. Bugün hasadımız çok şükür köyümüzde sona ermiş durumda. Artık un öğütme ve tarla sürme işleri başlayacak. Çıkan ürüne de şükür hiç olmamasından daha iyidir. Ama çiftçinin zararı çok "diye kaydetti. (Umahan öz)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.