yandex

Bursa'da çocuklar market ve pazar yerlerine alınmayacak

TÜRKİYE 29.03.2020 - 22:59, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 3414+ kez okundu.
 

Bursa'da çocuklar market ve pazar yerlerine alınmayacak

Bursa'da koronavirüs (COVID-19) önlemleri kapsamında çocukların market ve pazar yerlerine alınmaması kararlaştırıldı.

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de insan hayatı bakımından son derece tehlikeli olan salgın nedeniyle her geçen gün vaka sayısı ve can kaybının artmaya devam ettiği belirtildi. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanlığı, diğer bakanlıklar ile Valilik tarafından sürekli tedbirler alındığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu salgının yayılmasının engellenmesinin en etkili yolu ise sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamaktır. İl Hıfzıssıhha Kurulumuz tarafından taksi ve benzeri araçların şehirler arası toplu ulaşım aracına dönüşümüne neden olacak ya da internet tabanlı uygulamalar (yol arkadaşlığı vb.) vasıtasıyla yolcu alınmasına yönelik her türlü durumun önlenmesine, ilimiz genelinde denizde ve iç sularda tüm amatör balıkçılık faaliyetlerinin durdurulmasına, marketlere ve pazar yerlerine çocukların alınmamasına karar verilmiştir." TRT HABER
Bursa'da koronavirüs (COVID-19) önlemleri kapsamında çocukların market ve pazar yerlerine alınmaması kararlaştırıldı.

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de insan hayatı bakımından son derece tehlikeli olan salgın nedeniyle her geçen gün vaka sayısı ve can kaybının artmaya devam ettiği belirtildi.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanlığı, diğer bakanlıklar ile Valilik tarafından sürekli tedbirler alındığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu salgının yayılmasının engellenmesinin en etkili yolu ise sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamaktır. İl Hıfzıssıhha Kurulumuz tarafından taksi ve benzeri araçların şehirler arası toplu ulaşım aracına dönüşümüne neden olacak ya da internet tabanlı uygulamalar (yol arkadaşlığı vb.) vasıtasıyla yolcu alınmasına yönelik her türlü durumun önlenmesine, ilimiz genelinde denizde ve iç sularda tüm amatör balıkçılık faaliyetlerinin durdurulmasına, marketlere ve pazar yerlerine çocukların alınmamasına karar verilmiştir."

TRT HABER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.