yandex

Birinci sınıflar için okullar ne zaman açılıyor?

SANAT (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.09.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2830+ kez okundu.
 

Birinci sınıflar için okullar ne zaman açılıyor?

Milyonlarca öğrenci ve velisi için okullar ne zaman açılacak sorusunun cevabı çok önemli. Aileler 2018-2019 eğitim ve öğretim yılını buna göre düzenleyecek. MEB tarafından yayınlanan genelgeye göre 2018-2019 eğitim öğretim yılı 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak. 17 Eylül’de açılacak olan okullar 14 Haziran 2019 Cuma günü kapanacak. 2007 yılında alınan bir kararla ilkokul 1. sınıf öğrencileri okula 1 hafta önce başlıyordu. Daha sonra okul öncesi öğrencileri için de oryantasyon süreci eklendi. Yıllardır devam eden bu uygulamaya bu yıl ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıf öğrencileri ve 9. sınıf öğrencileri de eklendi. Bu uygulamaya göre okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencileri, ortaokula geçen 5. sınıf öğrencileri ve bu yıl ilk defa liseye başlayacak 9. sınıf öğrencileri 10 Eylül Pazartesi günü okula başlayacak.   MEB’den yapılan açıklamaya göre 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıf öğrencilerinin okulların normal açılma tarihinden 1 hafta önce okula başlatılmalarının sebebi, öğrencilerin yeni girdikleri eğitim ortamına kolay uyum sağlaması. Erken başladıkları hafta boyunca 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıf öğrencilerine okula uyum eğitimi verilecek. MEB bu uygulamayla öğrencilerin eğitim görecekleri okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi ve öğrencilerin yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlaması hedefleniyor.   Kaynak:milligazete.com

Milyonlarca öğrenci ve velisi için okullar ne zaman açılacak sorusunun cevabı çok önemli. Aileler 2018-2019 eğitim ve öğretim yılını buna göre düzenleyecek. MEB tarafından yayınlanan genelgeye göre 2018-2019 eğitim öğretim yılı 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak. 17 Eylül’de açılacak olan okullar 14 Haziran 2019 Cuma günü kapanacak.

2007 yılında alınan bir kararla ilkokul 1. sınıf öğrencileri okula 1 hafta önce başlıyordu. Daha sonra okul öncesi öğrencileri için de oryantasyon süreci eklendi. Yıllardır devam eden bu uygulamaya bu yıl ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıf öğrencileri ve 9. sınıf öğrencileri de eklendi. Bu uygulamaya göre okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencileri, ortaokula geçen 5. sınıf öğrencileri ve bu yıl ilk defa liseye başlayacak 9. sınıf öğrencileri 10 Eylül Pazartesi günü okula başlayacak.

 

MEB’den yapılan açıklamaya göre 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıf öğrencilerinin okulların normal açılma tarihinden 1 hafta önce okula başlatılmalarının sebebi, öğrencilerin yeni girdikleri eğitim ortamına kolay uyum sağlaması. Erken başladıkları hafta boyunca 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıf öğrencilerine okula uyum eğitimi verilecek. MEB bu uygulamayla öğrencilerin eğitim görecekleri okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi ve öğrencilerin yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlaması hedefleniyor.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.