yandex

Beyşehirʹde mangala oyunu turnuvalarla yaşatılıyor

ÇOCUK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.04.2019 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3429+ kez okundu.
 

Beyşehirʹde mangala oyunu turnuvalarla yaşatılıyor

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, yaptığı yazılı açıklamada, 4 bin yıllık Türk zeka ve strateji oyunu olan mangala ile ilgili araştırmaların, oyunun Sakalar, Hunlar ve Göktürkler dönemlerinde oynandığını gösterdiğini belirtti. Mangala zeka oyununu ilçede daha da yaygınlaştırmak amacıyla düzenledikleri kursa 130 öğretmenin iştirak ettiğini aktaran Konuk, şunları kaydetti: "Okullarımızda eğitimler verilmekte, turnuvalar devam etmektedir. Son olarak Süheyla Doğu Ortaokulu ve Özel Beyşehir Genç Kampüs Ortaokulu arasında düzenlenen turnuvaya her iki okulun da 5 ve 6. sınıflarda öğrenim gören öğrenciler katılmıştır. Yarışmada Süheyla Doğru Ortaokulu öğrencilerinden Miraç Öğütçü birinci olurken, eğitim, öğretim ve kültürel alanda yürütülen bu faaliyetlerimiz hız kesmeden devam edecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, yaptığı yazılı açıklamada, 4 bin yıllık Türk zeka ve strateji oyunu olan mangala ile ilgili araştırmaların, oyunun Sakalar, Hunlar ve Göktürkler dönemlerinde oynandığını gösterdiğini belirtti.

Mangala zeka oyununu ilçede daha da yaygınlaştırmak amacıyla düzenledikleri kursa 130 öğretmenin iştirak ettiğini aktaran Konuk, şunları kaydetti:

"Okullarımızda eğitimler verilmekte, turnuvalar devam etmektedir. Son olarak Süheyla Doğu Ortaokulu ve Özel Beyşehir Genç Kampüs Ortaokulu arasında düzenlenen turnuvaya her iki okulun da 5 ve 6. sınıflarda öğrenim gören öğrenciler katılmıştır. Yarışmada Süheyla Doğru Ortaokulu öğrencilerinden Miraç Öğütçü birinci olurken, eğitim, öğretim ve kültürel alanda yürütülen bu faaliyetlerimiz hız kesmeden devam edecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.