yandex

AVRUPADA EV SAHİBİYİZ

GÜNDEM 16.12.2019 - 21:34, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2307+ kez okundu.
 

AVRUPADA EV SAHİBİYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsviçre'de 'Göçün 50. Yıl dönümü' etkinliğinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bizler Avrupa'da sığıntı değiliz, yabancı değiliz, öteki hiç değiliz. Biz, tarih boyunca olduğu gibi bugün de Avrupa'da ev sahibiyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Yarım asır evvel buraya gelen kardeşlerimiz kıtanın tamamında kök saldılar. 18 sene Avrupa'nın bir şehrinde yaşayan bir kardeşimiz hep şehrin altını gördüğünü, üstünü görmediğini söylüyor. Göçün 50 yılı zor olmuştur. Bugün varlık gösterebiliyorsak son nefesini gurbet özlemiyle verenlerin fedakarlıkları sayesindedir. Bizim önceliğimiz yurt dışında yaşayan gençlerimizin ülkesine bağımlı değil bağlı bir anlayışla yetişmeleridir. Tapudan nüfus işlemlerine kadar pek çok işlemi kolaylaştırdık, basitleştirdik. Yurt dışında yaşayan her bir kardeşimiz, Türk milletinin temsilcisidir ve 82 milyon vatandaşımızdan hiçbir farkı yoktur Pasaport harçlarını yurt dışında yerleşik vatandaşlar için yarı yarıya düşürdük. Geçtiğimiz günlerde Meclisimizde kabul edilen 2 düzenlemeyle önemli bir sorununu daha çözüme kavuşturduk.  Yabancı makamlarca atanan vasi ya da velinin dış temsilciliklerinde pasaport işlemlerini yapabilmesinin önünü açtık. Bizler Avrupa'da sığıntı değiliz, yabancı değiliz, öteki hiç değiliz. Biz, tarih boyunca olduğu gibi bugün de Avrupa'da ev sahibiyiz. Yabancı karşıtlığı, İslam düşmanlığı gibi sizlerin can ve mal güvenliğinizi ilgilendiren konularda dayanışma çok önemli.   MİLLİYET  
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsviçre'de 'Göçün 50. Yıl dönümü' etkinliğinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bizler Avrupa'da sığıntı değiliz, yabancı değiliz, öteki hiç değiliz. Biz, tarih boyunca olduğu gibi bugün de Avrupa'da ev sahibiyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Yarım asır evvel buraya gelen kardeşlerimiz kıtanın tamamında kök saldılar.

18 sene Avrupa'nın bir şehrinde yaşayan bir kardeşimiz hep şehrin altını gördüğünü, üstünü görmediğini söylüyor. Göçün 50 yılı zor olmuştur.

Bugün varlık gösterebiliyorsak son nefesini gurbet özlemiyle verenlerin fedakarlıkları sayesindedir.

Bizim önceliğimiz yurt dışında yaşayan gençlerimizin ülkesine bağımlı değil bağlı bir anlayışla yetişmeleridir.

Tapudan nüfus işlemlerine kadar pek çok işlemi kolaylaştırdık, basitleştirdik.

Yurt dışında yaşayan her bir kardeşimiz, Türk milletinin temsilcisidir ve 82 milyon vatandaşımızdan hiçbir farkı yoktur

Pasaport harçlarını yurt dışında yerleşik vatandaşlar için yarı yarıya düşürdük.

Geçtiğimiz günlerde Meclisimizde kabul edilen 2 düzenlemeyle önemli bir sorununu daha çözüme kavuşturduk. 

Yabancı makamlarca atanan vasi ya da velinin dış temsilciliklerinde pasaport işlemlerini yapabilmesinin önünü açtık.

Bizler Avrupa'da sığıntı değiliz, yabancı değiliz, öteki hiç değiliz. Biz, tarih boyunca olduğu gibi bugün de Avrupa'da ev sahibiyiz.

Yabancı karşıtlığı, İslam düşmanlığı gibi sizlerin can ve mal güvenliğinizi ilgilendiren konularda dayanışma çok önemli.

 

MİLLİYET

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.