yandex

Avrupa koronavirüsün pençesinde

DÜNYA 24.03.2020 - 21:30, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 3272+ kez okundu.
 

Avrupa koronavirüsün pençesinde

Avrupa'da koronavirüs tespit edilen hasta sayısı 200 bini aştı. Bir günde 512 kişinin hayatını kaybettiği İspanya'da, bir huzurevindeki yaşlıların ölüme terk edilmesi büyük tepki çekti. Ülkeler önlemlerle salgının yayılmasını önlemeye çalışılıyor.

Avrupa'da ölümcül virüsün merkezi haline gelen İtalya'da ölüm kalım savaşı veriliyor. Ülkede vaka sayısı 64 binin üzerine çıktı. 6 binden fazla hasta virüse yenik düştü. Ancak son üç günde can kaybında düşüş var. İtalya'da son 3 günde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 45 oldu.    Günlük can kaybı sayısında Çin'i aşan İtalya'da cumartesi günü 793, pazar günü 651, pazartesi günü ise 601 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer hayatını kaybedenlerin sayısının azalmasını "Tünelin sonunda ışık var" sözleriyle yorumlandı. Lombardiya bölgesi sağlık komiseri Giulio Gallera, "Henüz zafer ilan edemiyoruz, ama tünelin sonunda ışık var" diyerek moral verdi.   İspanya   İspanya'da can kaybı bir günde 512 artarak yaklaşık 2 bin 700 oldu. Bu, ülke için bir rekor. Vaka sayısı ise 40 bini aştı. 5 bin 400 sağlık çalışanında koronavirüs tespit edildi. Bir huzurevinde çalışanların kaçarak yaşlıları ölüme terk etmesi büyük tepki çekti. Yaşlılardan bazıları yatağında ölü bulundu. Ülkede iyileşen ilk hasta, sağlık çalışanlarının alkışlarıyla taburcu edildi.    Fransa   Fransa'da ise vaka sayısındaki hızlı yükseliş endişe yaratıyor. Bir günde yaklaşık 4 bin hasta belirlendi. Böylece toplam vaka sayısı 20 bine dayandı. Ülkede şimdiye kadar 860 kişi yaşamını yitirdi. Paris yönetiminin getirdiği kısmi sokağa çıkma yasağının ayrıntıları da ortaya çıktı. Buna göre yasağı delenlere 135 avro, 15 gün içinde ikinci kez ihlal edenlere bin 500 avro ceza verilecek. Yasağı dört kez delenleri ise hem 3 bin 700 avro ceza hem de 6 ay hapis bekliyor.   Almanya   Almanya'da da koronavirüs tespit edilen hasta sayısı artıyor. Virüs, 30 binin üzerinde kişiye bulaştı. Can kaybı ise 130. İngiltere İngiltere'de 330'dan fazla kişi yaşamını yitirdi, vaka sayısı ise 6 bin 700'ün üzerinde. İngiliz ordusu, Londra'da hastanelere tıbbi malzeme taşıdı. Boris Johnson hükümeti, gerekli önlemleri almamakla suçlanıyor.    Belçika   Belçika'da ise 4 bin 200'den fazla vaka rapor edildi. 122'nin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Ülkede kısmen getirilen sokağa çıkma yasağının ardından suç oranları yüzde 30 düştü. Hollanda'daki vaka sayısı da yükseliyor. Tespit edilen hasta sayısı 811 artışla 5 bin 500'ün üzerine çıktı. Can kaybı ise 276.   Polonya   Yaklaşık 800 vakanın bulunduğu Polonya'da yeni önlemler alınıyor. Sağlık Bakanı Lukasz Szumowski, vatandaşlarından zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarını istedi. Halktan gerekmedikçe evden çıkmamaları istenirken,, Dini ayinlerde bir araya gelecek kişi sayısı da 5 ile sınırlandırıldı.  TRT HABER
Avrupa'da koronavirüs tespit edilen hasta sayısı 200 bini aştı. Bir günde 512 kişinin hayatını kaybettiği İspanya'da, bir huzurevindeki yaşlıların ölüme terk edilmesi büyük tepki çekti. Ülkeler önlemlerle salgının yayılmasını önlemeye çalışılıyor.

Avrupa'da ölümcül virüsün merkezi haline gelen İtalya'da ölüm kalım savaşı veriliyor. Ülkede vaka sayısı 64 binin üzerine çıktı. 6 binden fazla hasta virüse yenik düştü. Ancak son üç günde can kaybında düşüş var. İtalya'da son 3 günde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 45 oldu. 

 

Günlük can kaybı sayısında Çin'i aşan İtalya'da cumartesi günü 793, pazar günü 651, pazartesi günü ise 601 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer hayatını kaybedenlerin sayısının azalmasını "Tünelin sonunda ışık var" sözleriyle yorumlandı. Lombardiya bölgesi sağlık komiseri Giulio Gallera, "Henüz zafer ilan edemiyoruz, ama tünelin sonunda ışık var" diyerek moral verdi.

 

İspanya

 

İspanya'da can kaybı bir günde 512 artarak yaklaşık 2 bin 700 oldu. Bu, ülke için bir rekor. Vaka sayısı ise 40 bini aştı. 5 bin 400 sağlık çalışanında koronavirüs tespit edildi. Bir huzurevinde çalışanların kaçarak yaşlıları ölüme terk etmesi büyük tepki çekti. Yaşlılardan bazıları yatağında ölü bulundu. Ülkede iyileşen ilk hasta, sağlık çalışanlarının alkışlarıyla taburcu edildi. 

 

Fransa

 

Fransa'da ise vaka sayısındaki hızlı yükseliş endişe yaratıyor. Bir günde yaklaşık 4 bin hasta belirlendi. Böylece toplam vaka sayısı 20 bine dayandı. Ülkede şimdiye kadar 860 kişi yaşamını yitirdi. Paris yönetiminin getirdiği kısmi sokağa çıkma yasağının ayrıntıları da ortaya çıktı. Buna göre yasağı delenlere 135 avro, 15 gün içinde ikinci kez ihlal edenlere bin 500 avro ceza verilecek. Yasağı dört kez delenleri ise hem 3 bin 700 avro ceza hem de 6 ay hapis bekliyor.

 

Almanya

 

Almanya'da da koronavirüs tespit edilen hasta sayısı artıyor. Virüs, 30 binin üzerinde kişiye bulaştı. Can kaybı ise 130.

İngiltere

İngiltere'de 330'dan fazla kişi yaşamını yitirdi, vaka sayısı ise 6 bin 700'ün üzerinde. İngiliz ordusu, Londra'da hastanelere tıbbi malzeme taşıdı. Boris Johnson hükümeti, gerekli önlemleri almamakla suçlanıyor. 

 

Belçika

 

Belçika'da ise 4 bin 200'den fazla vaka rapor edildi. 122'nin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Ülkede kısmen getirilen sokağa çıkma yasağının ardından suç oranları yüzde 30 düştü. Hollanda'daki vaka sayısı da yükseliyor. Tespit edilen hasta sayısı 811 artışla 5 bin 500'ün üzerine çıktı. Can kaybı ise 276.

 

Polonya

 

Yaklaşık 800 vakanın bulunduğu Polonya'da yeni önlemler alınıyor. Sağlık Bakanı Lukasz Szumowski, vatandaşlarından zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarını istedi. Halktan gerekmedikçe evden çıkmamaları istenirken,, Dini ayinlerde bir araya gelecek kişi sayısı da 5 ile sınırlandırıldı. 

TRT HABER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.