yandex

ASO 1.OSB'den yerli solunum cihazı üretimine destek

EKONOMİ (AA) - Anadolu Ajansı | 16.04.2020 - 12:43, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2714+ kez okundu.
 

ASO 1.OSB'den yerli solunum cihazı üretimine destek

Türkiye'nin yerli solunum cihazı geliştirme projesine ASO 1. OSB'den önemli bir destek geldi. 13 ayrı sektörde yüksek teknoloji komponent üretimi yapan bir firma, proje kapsamında, cihazın valf grubunu üretti.

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1.Organize Sanayi Bölgesi'nden (OSB) yapılan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede solunum cihazları hayati önem taşıyor. Bu ihtiyacı karşılamak ve ülkenin dışa bağımlılığını ortadan kaldırmak amacıyla başlatılan proje ASO 1. OSB de önemli bir rol üstlendi. Bölgede beyaz eşya, otomotiv ve ısıtma grubu başta olmak üzere, uzay ve havacılık sanayisinin de aralarında olduğu 13 sektörde yüksek teknoloji komponent üretimi yapan Serdar Plastik AŞ, Türkiye'nin ilk yerli solunum cihazının valf grubunu üretti. Ar-Ge grubu çalışanlarıyla ihtiyacın hızlı şekilde karşılanması için yoğun mesai harcayan firma, ilk sevkıyatı da bugün gerçekleştirdi. ASO 1.OSB'de 300'ün üzerinde işletme, savunma sanayisi, otomotiv, iş makineleri, beyaz eşya, medikal, ilaç, elektrik-elektronik, mobilya, döküm, plastik, gıda, kimya, metal işleri, madeni eşya gibi 30 ayrı sektörde üretim yapıyor. Bu işletmelerde yaklaşık 40 bin kişi çalışıyor ve istihdama önemli bir katkı sağlanıyor.
Türkiye'nin yerli solunum cihazı geliştirme projesine ASO 1. OSB'den önemli bir destek geldi. 13 ayrı sektörde yüksek teknoloji komponent üretimi yapan bir firma, proje kapsamında, cihazın valf grubunu üretti.

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1.Organize Sanayi Bölgesi'nden (OSB) yapılan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede solunum cihazları hayati önem taşıyor.

Bu ihtiyacı karşılamak ve ülkenin dışa bağımlılığını ortadan kaldırmak amacıyla başlatılan proje ASO 1. OSB de önemli bir rol üstlendi. Bölgede beyaz eşya, otomotiv ve ısıtma grubu başta olmak üzere, uzay ve havacılık sanayisinin de aralarında olduğu 13 sektörde yüksek teknoloji komponent üretimi yapan Serdar Plastik AŞ, Türkiye'nin ilk yerli solunum cihazının valf grubunu üretti. Ar-Ge grubu çalışanlarıyla ihtiyacın hızlı şekilde karşılanması için yoğun mesai harcayan firma, ilk sevkıyatı da bugün gerçekleştirdi.

ASO 1.OSB'de 300'ün üzerinde işletme, savunma sanayisi, otomotiv, iş makineleri, beyaz eşya, medikal, ilaç, elektrik-elektronik, mobilya, döküm, plastik, gıda, kimya, metal işleri, madeni eşya gibi 30 ayrı sektörde üretim yapıyor. Bu işletmelerde yaklaşık 40 bin kişi çalışıyor ve istihdama önemli bir katkı sağlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.