yandex

Albinolar Ankaraʹda buluştu.

KÜLTÜR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.10.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 1889+ kez okundu.
 

Albinolar Ankaraʹda buluştu.

Albinizm konusunda kurulan ilk sosyal platform olan Albinizm Derneği, 3.Ulusal Albinizm Konferansı'nı 20-21 Ekim 2018 tarihinde Ankara MTA (Maden Tetkik Arama) konferans salonunda gerçekleştirmiştir. Konferans Açılış konuşmasını yapan Albinizm derneği yön.kurulu Başkanı Serkan Özorman,derneğin her geçen gün büyüyerek ilerlediğini ve farklı illerden çalışmalarına üyelerin destek vermeleri için, gelin hepbirlikte el ele vererek derneğimizi daha güzel günlere taşıyalım ve daha mutlu çocuklar yetiştirelim diyerek dernek üyelerine çağrıda bulunmuştur. Yönetim kurulu başkan yardımcısı Hakan Çalışkan derneğin 2016 – 2018 yılı arasındaki faaliyetlerinden söz etmiştir. Yönetim kurul üyesi Avrupa sorumlusu Burcu Çakır Keskin Avrupada albinizm hakkında yapılan çalışmalardan bahsederek katılımcılara bilgiler vermiştir. Albinizmli milli atlet sporun ne kadar önemli olduğunu ve engelli çocukların sporla topluma kazandırılabileceğini anlattı. Yine üyeler arasından Alim Yılmaz çocukken kurduğu pilot olma hayalinin , az göremesin den dolayı pilot olamayacağını anlayınca Avukatlığı seçmiş olmasını ve şuan İstanbul da ofisini kurmaya başladığını ancak dernek yöneticileriyle yaptığı bir görüşmede hep birlikte yamaç paraşütü yapabileceklerini duyunca uçma hayaline yaklaştığını anlayıp çok mutlu olduğunu iletti. 2018 yılı içerisinde Norveç Avrupa albinizm toplantılarına katılım sağlayan genç üyeler ve İrlanda yaz kampına dernek tarafından katılımlarının sağlandığı lise düzeyindeki öğrenciler bu katılımların kendilerine olan faydalarından ve edindikleri tecrübeleri aktardılar. Bu toplantıya konuşmacı olarak; Albinizm Genetiği konusuyla Acıbadem Üniversitesi’nden sayın Doç. Dr Özden HatırnazNg, Albinizm de göz bulguları ve doğru bilinen yanlışlar konusuyla sayınProf Dr Ayşen Topalkara, Albinizmli çocuğun okul öncesi ve okul dönemi eğitimi konusuyla Özel Eğitim Öğretmeni sayın Pınar Kahriman,Albinizm'in Psikolojik Etkileri konusuyla sayın Psikolog Dr Hüseyin Nergiz, Engelli Bireylerin Sahip Olduğu Haklar ve Savunuculuk konusuyla Eçha yetkilisi MEB Öğretmeni sayın Şerife Köseoğlu ve Sahimsen Engelliler KomisyonBaşkanı sayın Ayşe Sarı bilgilendirmeler yapmıştır Katımcılılarının Albinizmli bireyler ve ailelerinin oluşturduğu konferans 1.5 boyunca bilgi dolu ve keyifli bir toplantı olmuştur, Dernek yönetimi tarafından yapılan açıklamada daha önceki senelere nazaran katılımın ve ilginin daha yoğun olduğu , edinilen bilgilerin daha fazla katılımcıya ulaştığı ve en önemlisi katılan ailelerin , bireylerin daha etkin bir iletişim kurdukları ve deneyimlerini bir birleriyle paylaştıkları güzel bir kaynaşma toplantısı olduğunu bildirmişlerdir.   bolbolhaber.com

Albinizm konusunda kurulan ilk sosyal platform olan Albinizm Derneği, 3.Ulusal Albinizm Konferansı'nı 20-21 Ekim 2018 tarihinde Ankara MTA (Maden Tetkik Arama) konferans salonunda gerçekleştirmiştir.

Konferans Açılış konuşmasını yapan Albinizm derneği yön.kurulu Başkanı Serkan Özorman,derneğin her geçen gün büyüyerek ilerlediğini ve farklı illerden çalışmalarına üyelerin destek vermeleri için, gelin hepbirlikte el ele vererek derneğimizi daha güzel günlere taşıyalım ve daha mutlu çocuklar yetiştirelim diyerek dernek üyelerine çağrıda bulunmuştur.

Yönetim kurulu başkan yardımcısı Hakan Çalışkan derneğin 2016 – 2018 yılı arasındaki faaliyetlerinden söz etmiştir.

Yönetim kurul üyesi Avrupa sorumlusu Burcu Çakır Keskin Avrupada albinizm hakkında yapılan çalışmalardan bahsederek katılımcılara bilgiler vermiştir.

Albinizmli milli atlet sporun ne kadar önemli olduğunu ve engelli çocukların sporla topluma kazandırılabileceğini anlattı.

Yine üyeler arasından Alim Yılmaz çocukken kurduğu pilot olma hayalinin , az göremesin den dolayı pilot olamayacağını anlayınca Avukatlığı seçmiş olmasını ve şuan İstanbul da ofisini kurmaya başladığını ancak dernek yöneticileriyle yaptığı bir görüşmede hep birlikte yamaç paraşütü yapabileceklerini duyunca uçma hayaline yaklaştığını anlayıp çok mutlu olduğunu iletti.

2018 yılı içerisinde Norveç Avrupa albinizm toplantılarına katılım sağlayan genç üyeler ve İrlanda yaz kampına dernek tarafından katılımlarının sağlandığı lise düzeyindeki öğrenciler bu katılımların kendilerine olan faydalarından ve edindikleri tecrübeleri aktardılar.

Bu toplantıya konuşmacı olarak; Albinizm Genetiği konusuyla Acıbadem Üniversitesi’nden sayın Doç. Dr Özden HatırnazNg, Albinizm de göz bulguları ve doğru bilinen yanlışlar konusuyla sayınProf Dr Ayşen Topalkara, Albinizmli çocuğun okul öncesi ve okul dönemi eğitimi konusuyla Özel Eğitim Öğretmeni sayın Pınar Kahriman,Albinizm'in Psikolojik Etkileri konusuyla sayın Psikolog Dr Hüseyin Nergiz, Engelli Bireylerin Sahip Olduğu Haklar ve Savunuculuk konusuyla Eçha yetkilisi MEB Öğretmeni sayın Şerife Köseoğlu ve Sahimsen Engelliler KomisyonBaşkanı sayın Ayşe Sarı bilgilendirmeler yapmıştır

Katımcılılarının Albinizmli bireyler ve ailelerinin oluşturduğu konferans 1.5 boyunca bilgi dolu ve keyifli bir toplantı olmuştur,

Dernek yönetimi tarafından yapılan açıklamada daha önceki senelere nazaran katılımın ve ilginin daha yoğun olduğu , edinilen bilgilerin daha fazla katılımcıya ulaştığı ve en önemlisi katılan ailelerin , bireylerin daha etkin bir iletişim kurdukları ve deneyimlerini bir birleriyle paylaştıkları güzel bir kaynaşma toplantısı olduğunu bildirmişlerdir.

 

bolbolhaber.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.