yandex

Albinizm Derneği 3. Ulusal Konferansı Ankara da yapılacak.

KÜLTÜR 19.10.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2463+ kez okundu.
 

Albinizm Derneği 3. Ulusal Konferansı Ankara da yapılacak.

Dernekten yapılan açıklamada, albinizmli bireyler ve ailelerinin katılacağı konferansta, 2013'te kurulan Albinizm Derneği'nin faaliyetleri, ulusal ve uluslararası alanda gelişmeler hakkında bilgi verileceği kaydedildi. Açıklamada, Türkiye'de 3'üncüsü gerçekleştirecek konferansta, albinizm genetiği, albinizm de göz bulguları ve doğru bilinen yanlışlar, albinizmli çocuğun okul öncesi ve okul dönemi eğitimi, albinizmin psikolojik etkileri, engelli bireylerin sahip olduğu haklar ve savunuculuk gibi konuların ele alınacağı belirtildi. Acıbadem Üniversitesi'nden Doç. Dr. Özden Hatırnaz, Prof. Dr. Ayşen Topalkara, Özel Eğitim Öğretmeni Pınar Kahraman, Uzman Klinik Psikolog Hüseyin Nergiz ve Öğretmen Şerife Köseoğlu'nun konferansa konuşmacı olarak katılacağı aktarılan açıklamada, yarın başlayacak konferansın Maden Tetkik Arama misafirhanesinde düzenleneceği ifade edildi. Konferans ile ilgili detaylı bilgiye, " www.albinizm.org.tr" sayfasından ulaşılabilecek.   bolbolhaber.com

Dernekten yapılan açıklamada, albinizmli bireyler ve ailelerinin katılacağı konferansta, 2013'te kurulan Albinizm Derneği'nin faaliyetleri, ulusal ve uluslararası alanda gelişmeler hakkında bilgi verileceği kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye'de 3'üncüsü gerçekleştirecek konferansta, albinizm genetiği, albinizm de göz bulguları ve doğru bilinen yanlışlar, albinizmli çocuğun okul öncesi ve okul dönemi eğitimi, albinizmin psikolojik etkileri, engelli bireylerin sahip olduğu haklar ve savunuculuk gibi konuların ele alınacağı belirtildi.

Acıbadem Üniversitesi'nden Doç. Dr. Özden Hatırnaz, Prof. Dr. Ayşen Topalkara, Özel Eğitim Öğretmeni Pınar Kahraman, Uzman Klinik Psikolog Hüseyin Nergiz ve Öğretmen Şerife Köseoğlu'nun konferansa konuşmacı olarak katılacağı aktarılan açıklamada, yarın başlayacak konferansın Maden Tetkik Arama misafirhanesinde düzenleneceği ifade edildi.

Konferans ile ilgili detaylı bilgiye, " www.albinizm.org.tr" sayfasından ulaşılabilecek.

 

bolbolhaber.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.