yandex

ABDʹli kredi raporlama şirketine siber saldırı

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.03.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3528+ kez okundu.
 

ABDʹli kredi raporlama şirketine siber saldırı

Amerikan nüfusunun neredeyse yarısı bilgisayar korsanlarının tehdidi altında. Geçen Eylül ayında bilgisayar korsanlarının hedefi olan ABD'nin en büyük kredi kuruluşlarından Equifax, yeni bir açıklama yaptı. Çalınan bilgilerin sanılandan çok daha fazla olduğunu duyurdu. 2 milyon 400 bin kişinin daha özel bilgilerinin ele geçirildiği açıklandı. Ülke tarihinin en büyük siber saldırılarından birine maruz kalan şirket, daha önce 146 milyon kişinin bilgilerinin bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilmiş olabileceğini duyurmuştu. Sosyal güvenlik, ehliyet ve adres bilgilerinin çalınması, büyük bir güvenlik tehdidi oluşturuyor. Siber saldırı açıklamasının ardından mağdurlar, kişisel bilgilerinin dışarıya sızmasına neden olan şirkete toplu dava açmıştı.  Kaynak: TRT Haber, AA

Amerikan nüfusunun neredeyse yarısı bilgisayar korsanlarının tehdidi altında.

Geçen Eylül ayında bilgisayar korsanlarının hedefi olan ABD'nin en büyük kredi kuruluşlarından Equifax, yeni bir açıklama yaptı.

Çalınan bilgilerin sanılandan çok daha fazla olduğunu duyurdu. 2 milyon 400 bin kişinin daha özel bilgilerinin ele geçirildiği açıklandı.

Ülke tarihinin en büyük siber saldırılarından birine maruz kalan şirket, daha önce 146 milyon kişinin bilgilerinin bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilmiş olabileceğini duyurmuştu.

Sosyal güvenlik, ehliyet ve adres bilgilerinin çalınması, büyük bir güvenlik tehdidi oluşturuyor.

Siber saldırı açıklamasının ardından mağdurlar, kişisel bilgilerinin dışarıya sızmasına neden olan şirkete toplu dava açmıştı. 

Kaynak: TRT Haber, AA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.