yandex

GÖRME ENGELLİLERDEN FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

HAYATA DEĞER KATANLAR 15.10.2019 - 17:26, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2887+ kez okundu.
 

GÖRME ENGELLİLERDEN FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

Konya'da, görme engelli vatandaşların trafikte rahat bir şekilde hareket etmeleri ve sürücülere farkındalık oluşturmak için zafer meydanında yürüyüş düzenlendi.

Dünya Beyaz Baston Güvenlik Günü dolayısıyla Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Meram Görme engelliler Spor Kulübü ve  Selçuklu Görme Engelliler Spor  Kulübü, tarafından zafer meydanında farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Etkinlik dernek üyesi görme engelli çocukların Barış Pınarı Harekatına katılan askerlere destek için ellerindeki balonları havaya bırakmasıyla başladı. Görme engelli vatandaşlar Alaaddin Bulvarında bulunan tramvay yaya geçidinden kendi imkanlarıyla karşı  tarafa geçti.  Konya Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Veli Özağan, "Bizler için yaya geçitleri son derecede önemlidir. Kaldırım üzerini işgal eden esnafların koydukları malzemeler, kamu kuruluşlarının uygunsuz yerlere koymuş olduğu direk ve panolar, yaya geçidine araçların park edilmesinden biz engelliler olduğu gibi tüm yayalar da zarar görüyor.Her nsan bir engelli, adayıdır.Onun için engelli  vatandaşlarımza özen gösterilmeli" diye konuştu. Zafer meydanındaki etkinliğe  görme engelli vatandaşlar, dernek üyeleri, trafik polisleri, ve vatandaşlar katılım sağladı.
Konya'da, görme engelli vatandaşların trafikte rahat bir şekilde hareket etmeleri ve sürücülere farkındalık oluşturmak için zafer meydanında yürüyüş düzenlendi.

Dünya Beyaz Baston Güvenlik Günü dolayısıyla Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Meram Görme engelliler Spor Kulübü ve  Selçuklu Görme Engelliler Spor  Kulübü, tarafından zafer meydanında farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Etkinlik dernek üyesi görme engelli çocukların Barış Pınarı Harekatına katılan askerlere destek için ellerindeki balonları havaya bırakmasıyla başladı. Görme engelli vatandaşlar Alaaddin Bulvarında bulunan tramvay yaya geçidinden kendi imkanlarıyla karşı  tarafa geçti. 

Konya Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Veli Özağan, "Bizler için yaya geçitleri son derecede önemlidir. Kaldırım üzerini işgal eden esnafların koydukları malzemeler, kamu kuruluşlarının uygunsuz yerlere koymuş olduğu direk ve panolar, yaya geçidine araçların park edilmesinden biz engelliler olduğu gibi tüm yayalar da zarar görüyor.Her nsan bir engelli, adayıdır.Onun için engelli  vatandaşlarımza özen gösterilmeli" diye konuştu.

Zafer meydanındaki etkinliğe  görme engelli vatandaşlar, dernek üyeleri, trafik polisleri, ve vatandaşlar katılım sağladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.