yandex

Eş-Şebab liderlerinin de olduğu 5 militan öldürüldü

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 08.01.2021 - 20:33, Güncelleme: 08.01.2021 - 20:33 3389+ kez okundu.
 

Eş-Şebab liderlerinin de olduğu 5 militan öldürüldü

ABD, Somali'de terör örgütü Eş-Şebab'a hava saldırısı düzenledi. Aralarında terör örgütü liderlerinin de olduğu 5 militan etkisiz hale getirildi.

ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı (AFRICOM), Saha Wayne bölgesinde dün yapılan hava saldırısında, aralarında tanınan Eş-Şebab liderlerinin de olduğu isimlerin öldürüldüğünü açıkladı. Öldürülen 5 isim arasında daha önce ABD ve Somali güçlerine karşı düzenlenen bir saldırıya karıştığından şüphelenilen bir ismin de olduğu aktarıldı. Saldırıda sivillerin zarar görmediği vurgulandı. Trump'tan Somali'deki ABD askerlerine 'geri çekilin' talimatı ABD, geçen yıl, Somali'de 50'den fazla hava saldırısı gerçekleştirdi. ABD Başkanı Donald Trump, geçen ay, Somali'deki Amerikan askerlerinin çoğunun 2021 başına kadar geri çekilmesi talimatını vermişti.  
ABD, Somali'de terör örgütü Eş-Şebab'a hava saldırısı düzenledi. Aralarında terör örgütü liderlerinin de olduğu 5 militan etkisiz hale getirildi.

ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı (AFRICOM), Saha Wayne bölgesinde dün yapılan hava saldırısında, aralarında tanınan Eş-Şebab liderlerinin de olduğu isimlerin öldürüldüğünü açıkladı.

Öldürülen 5 isim arasında daha önce ABD ve Somali güçlerine karşı düzenlenen bir saldırıya karıştığından şüphelenilen bir ismin de olduğu aktarıldı.

Saldırıda sivillerin zarar görmediği vurgulandı.

Trump'tan Somali'deki ABD askerlerine 'geri çekilin' talimatı

ABD, geçen yıl, Somali'de 50'den fazla hava saldırısı gerçekleştirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, geçen ay, Somali'deki Amerikan askerlerinin çoğunun 2021 başına kadar geri çekilmesi talimatını vermişti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.