yandex

Engelli Vatandaşlarımızın Elkartları Evlerine Ücretsiz Teslim Ediliyor

KONYA (BBH) - Haber Merkezi | 22.12.2020 - 23:30, Güncelleme: 22.12.2020 - 23:30 2771+ kez okundu.
 

Engelli Vatandaşlarımızın Elkartları Evlerine Ücretsiz Teslim Ediliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda toplu ulaşımda HES kodu uygulamasını Elkart üzerinden yapıyor. Bu kapsamda, HES sorgulaması yapılabilmesi için yüzde 40 ve daha fazla oranda engelli olan vatandaşların da Elkart almaları gerekirken; Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşları pandemi döneminde olası risklerden korumak amacıyla internet üzerinden başvuru yapmaları durumunda kendilerinden kart ücreti ve kargo ücreti almıyor.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi uyarınca toplu ulaşım kart sistemlerinin Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar Sistemi (HES) ile entegre edilmesi ve vatandaşların toplu ulaşım araçlarına binişi esnasında HES kodlarının sorgulanması gerekiyor. Daha önce kamuoyuna duyurusunu yaparak Elkart Sistemi ile HES sistemi arasında entegrasyon işlemlerini tamamlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, HES kodu eşleştirilmemiş ya da izolasyon sürecindeki vatandaşlara ait Elkartları geçici olarak kullanım dışı bırakmaya başladı. Bu çalışmalar çerçevesinde biniş esnasında HES sorgulaması yapılabilmesi için yüzde 40 ve daha fazla oranda engelli olan vatandaşların da Elkart almaları gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlemeleri gereği engelli vatandaşların Elkart alma işlemleri için beyan ettikleri raporların Sağlık Bakanlığı’na ait sistem üzerinden kontrol edilerek doğrulanan raporlarla işlem yapılıyor. Sağlık Bakanlığı sistemi üzerinden doğrulanan ancak tarihi geçmiş olan raporlar da geçici süreyle kabul edilerek vatandaşların işlemleri tamamlanıyor. Elkart almak isteyen engelli vatandaşlar, Elkart ofislerine gelmelerine gerek kalmadan internet üzerinden müracaatlarını yaparak kartlarını adreslerinde teslim alabiliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşları pandemi döneminde olası risklerden korumak amacıyla 8 Aralık 2020 tarihinden bu yana, internet üzerinden başvuru yapmaları durumunda kendilerinden kart ücreti ve kargo ücreti almıyor. Yüzde 40 ve daha yüksek oranda engelli olan vatandaşlar hiçbir ücret ödemeden internet üzerinden Elkart müracaatı yapabiliyor ve Elkartlarını adreslerinde teslim alabiliyor. Normal Elkart almak isteyen vatandaşlar da online Elkart başvurusu yaparak adresine teslim alabiliyor. Online Elkart başvuruları www.konya.bel.tr sayfasının Elkart bölümünden yapılıyor. ENGELLİ DESTEK MERKEZİ (ENDEM) Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesine kurulan Engelli Destek Merkezi (ENDEM) de Konya’da yaşayan engelli vatandaşları bir çatı altında toplayarak daha hızlı ve doğru iletişim içinde olunması için çalışmalar yürütüyor. Engelli vatandaşlar, Engelli Destek Merkezi’ne kayıt yaptırmak için “endem.konya.bel.tr” adresinde bulunan formu doldurarak değişen bilgilerini güncelleyebiliyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda toplu ulaşımda HES kodu uygulamasını Elkart üzerinden yapıyor. Bu kapsamda, HES sorgulaması yapılabilmesi için yüzde 40 ve daha fazla oranda engelli olan vatandaşların da Elkart almaları gerekirken; Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşları pandemi döneminde olası risklerden korumak amacıyla internet üzerinden başvuru yapmaları durumunda kendilerinden kart ücreti ve kargo ücreti almıyor.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi uyarınca toplu ulaşım kart sistemlerinin Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar Sistemi (HES) ile entegre edilmesi ve vatandaşların toplu ulaşım araçlarına binişi esnasında HES kodlarının sorgulanması gerekiyor. Daha önce kamuoyuna duyurusunu yaparak Elkart Sistemi ile HES sistemi arasında entegrasyon işlemlerini tamamlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, HES kodu eşleştirilmemiş ya da izolasyon sürecindeki vatandaşlara ait Elkartları geçici olarak kullanım dışı bırakmaya başladı. Bu çalışmalar çerçevesinde biniş esnasında HES sorgulaması yapılabilmesi için yüzde 40 ve daha fazla oranda engelli olan vatandaşların da Elkart almaları gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlemeleri gereği engelli vatandaşların Elkart alma işlemleri için beyan ettikleri raporların Sağlık Bakanlığı’na ait sistem üzerinden kontrol edilerek doğrulanan raporlarla işlem yapılıyor. Sağlık Bakanlığı sistemi üzerinden doğrulanan ancak tarihi geçmiş olan raporlar da geçici süreyle kabul edilerek vatandaşların işlemleri tamamlanıyor.

Elkart almak isteyen engelli vatandaşlar, Elkart ofislerine gelmelerine gerek kalmadan internet üzerinden müracaatlarını yaparak kartlarını adreslerinde teslim alabiliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşları pandemi döneminde olası risklerden korumak amacıyla 8 Aralık 2020 tarihinden bu yana, internet üzerinden başvuru yapmaları durumunda kendilerinden kart ücreti ve kargo ücreti almıyor. Yüzde 40 ve daha yüksek oranda engelli olan vatandaşlar hiçbir ücret ödemeden internet üzerinden Elkart müracaatı yapabiliyor ve Elkartlarını adreslerinde teslim alabiliyor. Normal Elkart almak isteyen vatandaşlar da online Elkart başvurusu yaparak adresine teslim alabiliyor. Online Elkart başvuruları www.konya.bel.tr sayfasının Elkart bölümünden yapılıyor.

ENGELLİ DESTEK MERKEZİ (ENDEM) Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesine kurulan Engelli Destek Merkezi (ENDEM) de Konya’da yaşayan engelli vatandaşları bir çatı altında toplayarak daha hızlı ve doğru iletişim içinde olunması için çalışmalar yürütüyor. Engelli vatandaşlar, Engelli Destek Merkezi’ne kayıt yaptırmak için “endem.konya.bel.tr” adresinde bulunan formu doldurarak değişen bilgilerini güncelleyebiliyor.

Konya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.