yandex

DSÖ Başkanı Tedros: 'Pandeminin bitmesine daha çok var'

DÜNYA (MG) - Milli Gazete | 12.04.2021 - 19:51, Güncelleme: 12.04.2021 - 19:51 3449+ kez okundu.
 

DSÖ Başkanı Tedros: 'Pandeminin bitmesine daha çok var'

DSÖ Başkanı Tedros, "Biz de toplumların ve ekonomilerin açılmasını istiyoruz. Fakat pandeminin bitmesine daha çok var" dedi.

Koronavirüs pandemisi dünya çapında etkili olmaya devam ediyor. Dünya çapında vak asayısı 136 milyondu aşarken, ölüm sayısı da 3 milyona dayandı.  Dünyada kaygılar devam ederken Dünya Sağlık Örgütü’nden uyarı geldi. DSÖ Başkanı Tedros "Biz de toplumların ve ekonomilerin açılmasını istiyoruz. Fakat birçok ülkede yoğun bakım üniteleri dolu ve insanlar ölüyor. Bundan kaçınılabilir” dedi.  Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, korona virüsü pandemisinin son bulmasına daha çok zaman olduğunu söyledi. Halk sağlığı tedbirlerindeki tutarsızlık nedeniyle yaşanan birçok ölümün aslında önlenebileceği konusunda uyarıda bulunan Tedros, önlemler uygulandığında virüsün yayılmasının engellendiğini vurguladı. Tedros, küresel çapta 700 milyon dozdan fazla aşı yapılmış olmasına rağmen son yedi haftada Covid-19 vakalarının giderek arttığına dikkat çekerek, "Biz de toplumların ve ekonomilerin açılmasını, seyahatin ve ticaretin yeniden başlamasını istiyoruz. Fakat şu an birçok ülkede yoğun bakım üniteleri fazlasıyla dolu ve insanlar ölüyor - ve bundan kaçınılabilir" diye konuştu. DSÖ Başkanı, "Covid-19 pandemisinin bitmesine daha çok var. Fakat iyimser olmak için de sebeplerimiz bulunuyor. Bu yılın ilk iki ayında vaka ve ölümlerde görülen azalma, bu virüsün ve varyantlarının durdurulabileceğini gösteriyor" dedi. Tedros, yayılmanın kafa karışıklığı, rahatlama ve kamu sağlığı tedbirlerindeki tutarsızlıktan kaynaklandığını söyledi.  Tedros, vaka sayılarının arttığı bazı ülkelerde restoran ve gece kulüplerinin hâlâ açık olduğunu, pazar yerlerinin çok azı önlem alan insanlarla dolu göründüğünü söyleyerek, "Bazı insanlar, kısmen genç oldukları için Covid-19'a yakalanmalarının önemli olmadığı yaklaşımını benimsemiş görünüyor" ifadelerini kullandı. Tedros'la ortak basın toplantısında konuşan DSÖ yetkilisi Maria van Kerkove ise pandeminin şu an üssel olarak katlandığını, vaka sayılarının yedi haftadır arttığını ve geçtiğimiz haftaya kıyasla yüzde 9 oranında yükseldiğini, ölümlerde de yüzde 5 oranında artış yaşandığını söyledi.
DSÖ Başkanı Tedros, "Biz de toplumların ve ekonomilerin açılmasını istiyoruz. Fakat pandeminin bitmesine daha çok var" dedi.

Koronavirüs pandemisi dünya çapında etkili olmaya devam ediyor. Dünya çapında vak asayısı 136 milyondu aşarken, ölüm sayısı da 3 milyona dayandı. 

Dünyada kaygılar devam ederken Dünya Sağlık Örgütü’nden uyarı geldi. DSÖ Başkanı Tedros "Biz de toplumların ve ekonomilerin açılmasını istiyoruz. Fakat birçok ülkede yoğun bakım üniteleri dolu ve insanlar ölüyor. Bundan kaçınılabilir” dedi. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, korona virüsü pandemisinin son bulmasına daha çok zaman olduğunu söyledi. Halk sağlığı tedbirlerindeki tutarsızlık nedeniyle yaşanan birçok ölümün aslında önlenebileceği konusunda uyarıda bulunan Tedros, önlemler uygulandığında virüsün yayılmasının engellendiğini vurguladı.

Tedros, küresel çapta 700 milyon dozdan fazla aşı yapılmış olmasına rağmen son yedi haftada Covid-19 vakalarının giderek arttığına dikkat çekerek, "Biz de toplumların ve ekonomilerin açılmasını, seyahatin ve ticaretin yeniden başlamasını istiyoruz. Fakat şu an birçok ülkede yoğun bakım üniteleri fazlasıyla dolu ve insanlar ölüyor - ve bundan kaçınılabilir" diye konuştu.

DSÖ Başkanı, " Covid-19 pandemisinin bitmesine daha çok var. Fakat iyimser olmak için de sebeplerimiz bulunuyor. Bu yılın ilk iki ayında vaka ve ölümlerde görülen azalma, bu virüsün ve varyantlarının durdurulabileceğini gösteriyor" dedi. Tedros, yayılmanın kafa karışıklığı, rahatlama ve kamu sağlığı tedbirlerindeki tutarsızlıktan kaynaklandığını söyledi. 

Tedros, vaka sayılarının arttığı bazı ülkelerde restoran ve gece kulüplerinin hâlâ açık olduğunu, pazar yerlerinin çok azı önlem alan insanlarla dolu göründüğünü söyleyerek, "Bazı insanlar, kısmen genç oldukları için Covid-19'a yakalanmalarının önemli olmadığı yaklaşımını benimsemiş görünüyor" ifadelerini kullandı.

Tedros'la ortak basın toplantısında konuşan DSÖ yetkilisi Maria van Kerkove ise pandeminin şu an üssel olarak katlandığını, vaka sayılarının yedi haftadır arttığını ve geçtiğimiz haftaya kıyasla yüzde 9 oranında yükseldiğini, ölümlerde de yüzde 5 oranında artış yaşandığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.