yandex

Dolar kurunda patlama yaşandı! ABD ve İngiltere Yemen'le beraber piyasaları da vurdu

EKONOMİ (MG) - Milli Gazete | 12.01.2024 - 12:40, Güncelleme: 12.01.2024 - 12:40 1185+ kez okundu.
 

Dolar kurunda patlama yaşandı! ABD ve İngiltere Yemen'le beraber piyasaları da vurdu

ABD'nin oluşturduğu koalisyon sabaha karşı Yemen'deki Husileri vururdu. Yapılan saldırı sonrası 30 TL'nin üzerinde duramayan dolar kurunda adeta bir patlama yaşanırken yeni rekor geldi.

ABD ve İngiltere gece saatlerinden itibaren Yemen’i bombalamaya başladı. Yapılan saldırı hemen para piyasalarına yansırken dolar kuru yeni bir rekora imza attı. Dolar kuru dün kritik seviye olarak kabul gören 30 TL üzerine çıkarken bir müddet sonra geri çekildi. Dünya ticaretinde ve küresel ekonomide çok kritik bir konumda olan Süveyş Kanalı'nın yakınlarından gelen bombalama haberlerinden sonra ise dolar kuru adeta patladı.   ABD VE İNGİLTERE DOLARI DA VURDU Gece saatlerinde ajanslara Yemen’de yaşanan bombalama haberleri düşerken 29 TL seviyelerinde olan dolar kuru gece saat 01.00 sıralarında 30.35 TL seviyelerine kadar yükseldi. Kur Yemen’den gelen sıcak haberlerle hareketlenirken şu sıralarda 30.10 TL seviyelerinde hareket ediyor. Uzmanlar ise çatışmaların devam etmesi halinde dolar ve altın fiyatlarındaki yükselişlerin daha da hızlanacağını öngörüyor.
ABD'nin oluşturduğu koalisyon sabaha karşı Yemen'deki Husileri vururdu. Yapılan saldırı sonrası 30 TL'nin üzerinde duramayan dolar kurunda adeta bir patlama yaşanırken yeni rekor geldi.

ABD ve İngiltere gece saatlerinden itibaren Yemen’i bombalamaya başladı. Yapılan saldırı hemen para piyasalarına yansırken dolar kuru yeni bir rekora imza attı.

Dolar kuru dün kritik seviye olarak kabul gören 30 TL üzerine çıkarken bir müddet sonra geri çekildi. Dünya ticaretinde ve küresel ekonomide çok kritik bir konumda olan Süveyş Kanalı'nın yakınlarından gelen bombalama haberlerinden sonra ise dolar kuru adeta patladı.


 

ABD VE İNGİLTERE DOLARI DA VURDU

Gece saatlerinde ajanslara Yemen’de yaşanan bombalama haberleri düşerken 29 TL seviyelerinde olan dolar kuru gece saat 01.00 sıralarında 30.35 TL seviyelerine kadar yükseldi. Kur Yemen’den gelen sıcak haberlerle hareketlenirken şu sıralarda 30.10 TL seviyelerinde hareket ediyor. Uzmanlar ise çatışmaların devam etmesi halinde dolar ve altın fiyatlarındaki yükselişlerin daha da hızlanacağını öngörüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.