yandex

ASLA PES ETMEYİN!

KÜLTÜR 25.10.2019 - 17:06, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2731+ kez okundu.
 

ASLA PES ETMEYİN!

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Konya Kitap Günleri'nde okurları ile buluşan Yazar Arslan Bayır ve Yazar Hatice Altunay, Konya Kitap Günlerine gelen ziyaretçilere kitaplarını imzaladı.

EDEBİYATIN MUTFAĞI DERGİDİR Emekli Türkçe Öğretmenİ Yazar Arslan Bayır, 1972 yılından beri yazdığını belirterek, " Daha önce dergilerde yazdım.1993 yılında da ilk kitabım tohum olarak çıktı. Nasıl bir toprağa tohum ekerseniz, aradan belirli bir zaman geçtikten sonra filizlenip dal budak sarar bende o şekilde edebiyata ilk tohumu mu attım. Sonra filiz adllı kitabım, üçüncüsü ise alara yoludur. Şu an 34 kitabım mevcut. Bende o şekilde edebiyata tohum ektim filizlenip dal budak sararak ağaç oldum. Kitap yazmak isteyen kişilere tavsiyem edebiyatın mutfağı olan dergilerde yazmalarıdır.Yazılan her eseri bir edebiyat dergisi ile paylaşırsa gelişir. Nedeni ise yazarın yazıları edebiyat dergisinde pişer ve okurun önüne gelir.Ben yazmayı seviyorum ve yazmya devam edeceğim" dedi.   PES ETMEDİM Emekli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yazar Hatice Altunay, hedeflerine ulaşmakta pes etmediğini vurgulayarak ," 2010 yılında geç gelen sezgiler adlı şiir kitabım çıktı.Öykü, şiir, deneme , çocuk kitapları yazıyorum. Toplamda 13 kitabım var. Gençlerle proje kitaplarım var. Her edebiyat öğretmeni yazar olamaz. Ben üniversiteye gittiğimde buraya yazar olarak gelenler varsa hayal etmeyin. Burada yazar yetiştirmiyoruz demişlerdi. Ama ben yazar olmayı hedefşilyordum. Hem öğretmen hem yazar olmak istiyordum ve çok şükür ki oldum. Benim arkadaşlarım şöyle bir cümle kuruyorlardı,biz edebiyatın memuruyuz sen edebiyatçısın. Edebiyatçı olmak donanımlı olmak bambaşka bir duygu. Bu duyguyu öğrencilerimle yaşıyorum.Konya'daki genç kardeşlerimizle yaşıyoruz. Hedefimiz gençler. Gençler okumuyor demeyelim. Su aka aka yolunu bulur. Gençlere tavsiyem hedeflerine odaklasınlar kim ne der diye yaşanmaz. Pes etmedikleri sürece hedeflerine ulaşacaklardır" diye konuştu. Konya Kitap Günlerine gelmekten ve Konya'daki insanlarla birlikte olmaktan mutlu olduklarını dile getiren yazarlar, Konya Büyükşehir Belediyesine ve yoğun katılımları için Konya halkına teşekkür etti. ( UMAHAN ÖZ)    
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Konya Kitap Günleri'nde okurları ile buluşan Yazar Arslan Bayır ve Yazar Hatice Altunay, Konya Kitap Günlerine gelen ziyaretçilere kitaplarını imzaladı.

EDEBİYATIN MUTFAĞI DERGİDİR

Emekli Türkçe Öğretmenİ Yazar Arslan Bayır, 1972 yılından beri yazdığını belirterek, " Daha önce dergilerde yazdım.1993 yılında da ilk kitabım tohum olarak çıktı. Nasıl bir toprağa tohum ekerseniz, aradan belirli bir zaman geçtikten sonra filizlenip dal budak sarar bende o şekilde edebiyata ilk tohumu mu attım. Sonra filiz adllı kitabım, üçüncüsü ise alara yoludur. Şu an 34 kitabım mevcut. Bende o şekilde edebiyata tohum ektim filizlenip dal budak sararak ağaç oldum. Kitap yazmak isteyen kişilere tavsiyem edebiyatın mutfağı olan dergilerde yazmalarıdır.Yazılan her eseri bir edebiyat dergisi ile paylaşırsa gelişir. Nedeni ise yazarın yazıları edebiyat dergisinde pişer ve okurun önüne gelir.Ben yazmayı seviyorum ve yazmya devam edeceğim" dedi.

 

PES ETMEDİM

Emekli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yazar Hatice Altunay, hedeflerine ulaşmakta pes etmediğini vurgulayarak ," 2010 yılında geç gelen sezgiler adlı şiir kitabım çıktı.Öykü, şiir, deneme , çocuk kitapları yazıyorum. Toplamda 13 kitabım var. Gençlerle proje kitaplarım var. Her edebiyat öğretmeni yazar olamaz. Ben üniversiteye gittiğimde buraya yazar olarak gelenler varsa hayal etmeyin. Burada yazar yetiştirmiyoruz demişlerdi. Ama ben yazar olmayı hedefşilyordum. Hem öğretmen hem yazar olmak istiyordum ve çok şükür ki oldum. Benim arkadaşlarım şöyle bir cümle kuruyorlardı,biz edebiyatın memuruyuz sen edebiyatçısın. Edebiyatçı olmak donanımlı olmak bambaşka bir duygu. Bu duyguyu öğrencilerimle yaşıyorum.Konya'daki genç kardeşlerimizle yaşıyoruz. Hedefimiz gençler. Gençler okumuyor demeyelim. Su aka aka yolunu bulur. Gençlere tavsiyem hedeflerine odaklasınlar kim ne der diye yaşanmaz. Pes etmedikleri sürece hedeflerine ulaşacaklardır" diye konuştu.

Konya Kitap Günlerine gelmekten ve Konya'daki insanlarla birlikte olmaktan mutlu olduklarını dile getiren yazarlar, Konya Büyükşehir Belediyesine ve yoğun katılımları için Konya halkına teşekkür etti. ( UMAHAN ÖZ)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.