yandex

ABD'ye darbe: Irak’taki askeri üssüne saldırı düzenlendi

DÜNYA (MG) - Milli Gazete | 03.01.2022 - 13:30, Güncelleme: 03.01.2022 - 13:30 1904+ kez okundu.
 

ABD'ye darbe: Irak’taki askeri üssüne saldırı düzenlendi

Irak’ın başkenti Bağdat’taki Uluslararası Bağdat Havalimanı yakınlarında bulunan ABD’nin “Victoria” üssüne silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırı düzenlendiği bildirildi.

ABD'nin, Bağdat’ta bulunan "Victoria" üssüne saldırı düzenlendiği açıklandı. Irak basınına göre, saldırıda kullanılan SİHA’ların üzerinde “liderlerin intikamı” yazdığı belirtilirken, kaynak 2 uçağın da C-RAM hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğü aktarıldı. Can ve mal kaybı konusunda bilgi verilmedi. Saldırının İranlı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu el-Mühendis’in ABD’nin hava saldırısı sonrasında öldürülmesinin 2. yıl dönümüne denk gelmesi de dikkat çekti. ABD’nin, 3 Ocak 2020'de Bağdat Havalimanı yakınlarında İranlı General Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu el-Mühendis’in araç konvoyuna düzenlediği hava saldırısında, aralarında 2 komutanın da bulunduğu Irak ve İranlı askeri yetkililerden oluşan toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti.
Irak’ın başkenti Bağdat’taki Uluslararası Bağdat Havalimanı yakınlarında bulunan ABD’nin “Victoria” üssüne silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırı düzenlendiği bildirildi.

ABD'nin, Bağdat’ta bulunan "Victoria" üssüne saldırı düzenlendiği açıklandı.

Irak basınına göre, saldırıda kullanılan SİHA’ların üzerinde “liderlerin intikamı” yazdığı belirtilirken, kaynak 2 uçağın da C-RAM hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğü aktarıldı.

Can ve mal kaybı konusunda bilgi verilmedi.

Saldırının İranlı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu el-Mühendis’in ABD’nin hava saldırısı sonrasında öldürülmesinin 2. yıl dönümüne denk gelmesi de dikkat çekti.

ABD’nin, 3 Ocak 2020'de Bağdat Havalimanı yakınlarında İranlı General Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu el-Mühendis’in araç konvoyuna düzenlediği hava saldırısında, aralarında 2 komutanın da bulunduğu Irak ve İranlı askeri yetkililerden oluşan toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.