yandex

ABD'de Cumhuriyetçiler ve Demokratlar birleşti! Siyonizmin kölesi olduklarını kanıtladılar!

DÜNYA (MG) - Milli Gazete | 17.01.2024 - 12:41, Güncelleme: 17.01.2024 - 12:41 969+ kez okundu.
 

ABD'de Cumhuriyetçiler ve Demokratlar birleşti! Siyonizmin kölesi olduklarını kanıtladılar!

Siyonizmin en büyük hamisi ABD'de, Senato, İsrail'e askeri yardımın, rejimin kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne karşı yürüttüğü savaşta insan hakları ihlalleri yapıp yapmamasına bağlı olarak yapılmasını öngören karar teklifini ezici bir çoğunlukla reddetti.

Senatör Bernie Sanders'ın öne sürdüğü karar Çarşamba günü 11 lehte, 72 aleyhte oyla geçemedi ve önerge fiilen iptal oldu. Sanders oylamadan önce yaptığı konuşmada, " ABD yardımının insan haklarına ve kendi yasalarımıza uygun şekilde kullanılmasını sağlamalıyız." dedi. Sanders, İsrail'in Gazze'deki operasyonlarını "insani bir felaket" olarak nitelendirerek, oylamanın "Gazze'deki yıkımın boyutu nedeniyle gerekli" olduğunu söyledi. Ayrıca İsrail'in, tüm Filistin halkına karşı savaşa girmek için ABD'nin askeri yardımını kullanma hakkına sahip olmadığını da vurguladı. SENATÖRLER SİYONİZMİN UŞAĞI GİBİ DAVRANIYOR Oylamadan önce yaptığı açıklamada, Senatör Chris Coons, karara karşı çıktığını, çünkü bunun Filistin direniş hareketi Hamas'la "savaş halindeyken İsrail'e verilen ABD desteğini doğrudan riske attığını" söyledi. Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham da "Bu karar sadece temelden uzak değil, aynı zamanda tehlikeli. Yanlış zamanda kesinlikle yanlış sinyal gönderiyor." dedi. Sanders'ın önerdiği tedbir, Dış Yardım Yasası'nda yer alan ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının insan haklarını ve uluslararası anlaşmaları ihlal edip etmediğine ilişkin 30 gün içinde Kongre'ye bir rapor göndermesini gerektiren bir mekanizmayı kullanıyordu. Yönetim bunu başaramazsa, ABD'nin İsrail'e askeri yardımı hızla durdurulabilir. Beyaz Saray, İsrail'e güvenlik yardımı koşullarının dayatılmasına giden yolu açabilecek karara karşı çıktığını açıklamıştı. Tedbiri destekleyen gruplardan biri olan Indivisible'ın yasama direktörü Andrew O'Neill, yenilgiye rağmen tedbiri bir tür zafer olarak nitelendirdi. "On yıllardır Senato'daki statüko, İsrail ordusunun yüzde 100'ünün, Senato'nun ise yüzde 100'ünün desteğinden ibaretti" dedi. “Sanders'ın bu tasarıyı sunması zaten tarihi bir olaydı. On meslektaşının ona katılması açıkçası dikkate değer.” diye ekledi. Son gelişme, birçok kişinin Biden'a Gazze'ye karşı yürüttüğü tek taraflı savaşta İsrail rejimini desteklemeyi bırakması çağrısında bulunurken, ABD genelinde İsrail karşıtı duyguların yükselişe geçtiği bir dönemde geldi. ABD, SOYKIRIMA SINIRSIZ DESTEK SAĞLIYOR ABD, İsrail'e her yıl 3,8 milyar dolar askeri yardım sağlıyor. Biden, Kongre'den 14 milyar dolar daha onaylamasını istedi. Siyonist rejim, Hamas'ın, İsrail'in Filistinlilere yönelik zulmüne yanıt olarak işgalci yapıya karşı Aksa Tufanı Operasyonunu gerçekleştirmesinin ardından, 7 Ekim'de Gazze'ye savaş açtı. Saldırının başlangıcından bu yana İsrail, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 24 bin 280'den fazla Filistinliyi katletti. Tel Aviv rejimi ayrıca bölgede yaşayan iki milyondan fazla Filistinlinin yakıtını, elektriğini, gıdasını ve suyunu keserek bölgeyi “tam bir kuşatma” altına aldı.
Siyonizmin en büyük hamisi ABD'de, Senato, İsrail'e askeri yardımın, rejimin kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne karşı yürüttüğü savaşta insan hakları ihlalleri yapıp yapmamasına bağlı olarak yapılmasını öngören karar teklifini ezici bir çoğunlukla reddetti.

Senatör Bernie Sanders'ın öne sürdüğü karar Çarşamba günü 11 lehte, 72 aleyhte oyla geçemedi ve önerge fiilen iptal oldu. Sanders oylamadan önce yaptığı konuşmada, " ABD yardımının insan haklarına ve kendi yasalarımıza uygun şekilde kullanılmasını sağlamalıyız." dedi. Sanders, İsrail'in Gazze'deki operasyonlarını "insani bir felaket" olarak nitelendirerek, oylamanın "Gazze'deki yıkımın boyutu nedeniyle gerekli" olduğunu söyledi. Ayrıca İsrail'in, tüm Filistin halkına karşı savaşa girmek için ABD'nin askeri yardımını kullanma hakkına sahip olmadığını da vurguladı.

SENATÖRLER SİYONİZMİN UŞAĞI GİBİ DAVRANIYOR

Oylamadan önce yaptığı açıklamada, Senatör Chris Coons, karara karşı çıktığını, çünkü bunun Filistin direniş hareketi Hamas'la "savaş halindeyken İsrail'e verilen ABD desteğini doğrudan riske attığını" söyledi. Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham da "Bu karar sadece temelden uzak değil, aynı zamanda tehlikeli. Yanlış zamanda kesinlikle yanlış sinyal gönderiyor." dedi.

Sanders'ın önerdiği tedbir, Dış Yardım Yasası'nda yer alan ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının insan haklarını ve uluslararası anlaşmaları ihlal edip etmediğine ilişkin 30 gün içinde Kongre'ye bir rapor göndermesini gerektiren bir mekanizmayı kullanıyordu. Yönetim bunu başaramazsa, ABD'nin İsrail'e askeri yardımı hızla durdurulabilir. Beyaz Saray, İsrail'e güvenlik yardımı koşullarının dayatılmasına giden yolu açabilecek karara karşı çıktığını açıklamıştı.

Tedbiri destekleyen gruplardan biri olan Indivisible'ın yasama direktörü Andrew O'Neill, yenilgiye rağmen tedbiri bir tür zafer olarak nitelendirdi. "On yıllardır Senato'daki statüko, İsrail ordusunun yüzde 100'ünün, Senato'nun ise yüzde 100'ünün desteğinden ibaretti" dedi. “Sanders'ın bu tasarıyı sunması zaten tarihi bir olaydı. On meslektaşının ona katılması açıkçası dikkate değer.” diye ekledi.

Son gelişme, birçok kişinin Biden'a Gazze'ye karşı yürüttüğü tek taraflı savaşta İsrail rejimini desteklemeyi bırakması çağrısında bulunurken, ABD genelinde İsrail karşıtı duyguların yükselişe geçtiği bir dönemde geldi.

ABD, SOYKIRIMA SINIRSIZ DESTEK SAĞLIYOR

ABD, İsrail'e her yıl 3,8 milyar dolar askeri yardım sağlıyor. Biden, Kongre'den 14 milyar dolar daha onaylamasını istedi. Siyonist rejim, Hamas'ın, İsrail'in Filistinlilere yönelik zulmüne yanıt olarak işgalci yapıya karşı Aksa Tufanı Operasyonunu gerçekleştirmesinin ardından, 7 Ekim'de Gazze'ye savaş açtı.

Saldırının başlangıcından bu yana İsrail, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 24 bin 280'den fazla Filistinliyi katletti. Tel Aviv rejimi ayrıca bölgede yaşayan iki milyondan fazla Filistinlinin yakıtını, elektriğini, gıdasını ve suyunu keserek bölgeyi “tam bir kuşatma” altına aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.